MUKE ZA ARSENAL: Obamejang na pregledima u Londonu
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

ZDRAVSTVENI PROBLEMI

MUKE ZA ARSENAL: Obamejang na pregledima u Londonu

Fudbal -

Trener Arsenala Mikel Artera rekao je danas da se fudbaler Pjer-Emerik Obamejang vratio u London i da obavlja lekarske preglede pošto klub želi jasnu situaciju, nakon što su napadaču Gabona dijagnostikovane srčane lezije posle korona virusa na Kupu afričkih nacija

"Nismo dobili nikakva pojašnjenja od Fudbalskog saveza Gabona o razlozima zbog kojih se vratio u London. Naša je obaveza da se u medicinskom smislu uverimo da je igrač bezbedan, u dobrom stanju i da nema nikakvih problema u vezi sa tim. U prošlosti sve što smo radili sa njim, nije se pokazao takav problem", rekao je Arteta.

Fudbalski savez Gabona naveo je da su se Obamejang i Mario Lemina iz zdravstvenih razloga vratili sa turnira zbog srčanih lezija, a mediji su spekulisali da se radi o nedisciplini, što su fudbaleri negirali.

Selektor Patris Neve rekao je da oni nemaju ozbiljnih problema sa srcem, već da misli da se radi o posledicama korona virusa.

Oni su bili pozitivni na testiranju na aerodromu u Kamerunu po dolasku na Kup afričkih nacija i propustili su obe utakmice u grupi pre nego što su napustili reprezentaciju Gabona.

Obamejangu je u Arsenalu oduzeta kapitenska traka prošlog meseca zbog nediscipline, zbog čega je propustio nekoliko utakmica.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track