Кућа Добрих Вести

Login

ЗА ВАШ БИЗНИС НА СЕЛУ: Конкурс за пчеларство у Војводини

Оцените овај чланак
(2 гласова)

pcelinosacertrtrtrtАутономна покрајина Војводина расписала је конкурс за доделу субвенција у пчеларству.

 

Циљ Конкурса за доделу средстава за суфинансирање инвестиција у пчеларство на територији јесте унапређивање пчеларске производње и производње меда у Аутономној покрајини Војводини.

 

Предмет Конкурса јесте додела бесповратних средстава за набавку нових пчелињих друштава.

 

За реализацију Конкурса за доделу средстава за суфинансирање инвестиција у пчеларство на територији АП Војводине у 2022. години предвиђен је укупан износ до 30.000.000,00 динара.

 

Бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 50% од укупно прихватљивих трошкова инвестиције.

За подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лице млађи од 40 година бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 60% од прихватљивих трошкова инвестиције (у случају да правно лице има више оснивача и уколико је само један оснивач старији од 40 година, а други млађи, бесповратна средства утврђују се у износу до 50% од прихватљивих трошкова инвестиције).

 

Приликом обрачуна, узима се вредност инвестиције без пореза на додату вредност (ПДВ).

 

Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може бити већи од 300.000,00 динара, односно 330.000,00 динара за подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лице млађи од 40 година бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 60% од прихватљивих трошкова инвестиције (у случају да правно лице има више оснивача и уколико је само један оснивач старији од 40 година, а други млађи, бесповратна средства утврђују се у износу до 50% од прихватљивих трошкова инвестиције).

 

Детаљније о конкурсу прочитајте ОВДЕ.

 

 

 

Извор: Кућа добирх вести/СПОС


Последњи пут измењено среда, 19 јануар 2022 11:07

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија