Kiril Lazarov (©Reuters)
Kiril Lazarov (©Reuters)

Ipak nije kraj: Lazarov i Mirkulovski predvodiće Makedoniju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.01.22. | 00:01

Dvojac će nastaviti sa “dvostrukom ulogom” u nacionalnom timu

Dvojica najiskusnijih rukometaša i dalje će ostati u „crveno-žutom” dresu, iako se pretpostavljalo da će posle Evropskog prvenstva 2022. završiti reprezentativnu karijeru.

Makedonija je završila učešće na Evropskom prvenstvu, koje se igra u Slovačkoj i Mađarskoj, znatno pre no što se očekivalo. Tri poraza u tri meča bila su bilans balkanskog tima – izgubila je Makedonija od Slovenije, Crne Gore i Danske, i verovatno će imati najslabiji plasman na kontinentalnom skupu u poslednjih deset godina.

Izabrane vesti

Ipak, ako je za malu utehu, ljubitelje rukometa u Makedoniji sačekale su lepe vesti nakon Evropskog prvenstva – u baražu će igrati dvojica najiskusnijih rukometaša.

Kiril Lazarov i Filip Mirkulovski će nastaviti sa „dvostrukom ulogom” – biće u stručnom štabu (Lazarov je trener, Mirkulovski pomoćnik), a igraće po potrebi.

Obojica su ovu vest potvrdili nakon poslednjeg meča protiv Danaca na Evropskom prvenstvu 2022. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. počeće u martu, a Makedonija će morati da preskoči dve prepreke na putu ka Mundijalu. 

Žreb za baraž je pred kraj Evropskog prvenstva 2022. u Budimpešti, a mečevi prve kvalifikacione faze igraće se od 14. do 20. marta.

PIŠE: Martin Tanaskovski


tagovi

Kiril LazarovRukometna reprezentacija Makedonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara