Filip Krajinović (© AFP)
Filip Krajinović (© AFP)

Filip sam sebe izbacio sa Australijan opena

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.01.22. | 04:34

Poraz Krajinovića od Dijega Švarcmana, prošli Bautista Agut, Čilić, Rubljov, ali i veteran Kolšrajber

Ostala je Srbija samo sa dva predstavnika u Melburnu. Novak Đoković je deportovan odlukom tamošnjih vlasti, Laslo Đere i Nikola Milojević ispali prvog dana takmičenja, dok je drugog torbe spakovao Filip Krajinović, usled glatkog poraza od Dijega Švarcmana, pošto nije uspeo da naudi Argentincu – 0:3 (3:6, 4:6, 5:7).

Paradoksalan meč odigrao je naš teniser na Australijan openu. S jedne strane, uopšte nije bio toliko loš kako bi se moglo zaključiti na osnovu rezultata, a sa druge, za dva sata i 27 minuta nijednom nije bio u prednosti. Čak ni za gem. Posledica je eliminacija od 13. nosioca i kraj na prvom grend slemu sezone, gde će nas nadalje predstavljati još samo Dušan Lajović i Miomir Kecmanović.

Izabrane vesti

U prvom međusobnom duelu u karijeri, Argentinac Švarcman je opravdao ulogu favorita. Od početka se videlo zašto je postavljen za 13. nosioca i koliko sigurnije deluje na terenu. To mu je na kraju omogućilo plasman u narednu rundu, gde ga očekuje Hristofer O’Konel, pošto je domaći takmičar savladao Francuiza Iga Gastona (3:1). Ujedno je Švarcman postao prvi Argentinac koji je plasirao u drugo kolo, jer su u ponedeljak premijer grend slem sezone završili Korija, Bagnis, Delbonis i Ečeveri.

Kakva-takva nada bi mogao do preokreta ukazala se Krajinoviću u završnici meča. Pri rezultatu 5:4 za Švarcmana, Dijego se požalio na bol u desnom kolenu, uz jauk se obratio ljudima iz svog tima:

„Ne mogu da hodam, niti da podnesem bol“.

Usledilo je lekarski tretman, Filip je izjednačio na 5:5, ali je ubrzo Dijego Švarcman bio siguran na svoj servis, potom ga oduzeo protivniku (osmi put na susretu) i tako ostavio Krajinovića bez šansi da ponovi rezultat iz prethodne tri godine, kad je redovno preskakao početnu prepreku.

Na kraju, statistika je pokazala da Krajinović možda nije bilo toliko loš koliko pokazuje semafor, u skoro svim parametrima je bio barabar sa rivalom, međutim, koštala ga je činjenica da je napravio 17 neiznuđenih grešaka više. Na kraju krajeva, duplom servis greškom je poslao Švarcmana u narednu rundu.

Tamo su se plasirala i „stare” kajle, Filip Kolšrajber i Roberto Bautista Agut. Nemac je savladao Marka Čekinata iz Italije bez izgubljenog seta i tako dokazao da su godine samo broj (38), dok je Španac (33) bio bolji od još jednog tenisera sa Čizme, Stefana Travalje (3:1). Upravo će u narednoj rundi njih dvojica odmeriti snage.

Hrvat Marin Čilić je lako opravdao ulogu favorita protiv Ekvardorca Emilija Gomeza, prepustivši mu samo šest gemova u ekspresno završenom poslu, dok se šest nosilac Andrej Rubljov maltene nije ni preznojio u duelu sa Italijanom, Đanlukom Mađerom. Na ubedljiv način Rus je otvorio turnir, odservirao je 13 asova, ostvario 31 viner, bio je veoma uspešan na brejk loptama (sedam od deset).

AUSTRALIJAN OPEN, MUŠKA KONKURENCIJA, PRVO KOLO

Roberto Bautista Agut – Stefano Travalja 3:1

Emilijano Gomez – Marin Čilić 0:3

Igo Umber – Rišar Gaske 1:3

Filip Kolšrajber – Marko Čekinato 3:0

Hristofer O’Konel – Igo Gaston 3:1

Dijego Švarcman – Filip Krajinović 3:0

Timofej Skatov – Norbet Gomboš 1:3

Botik van de Zandšlup – Jan Lenard Štruf 3:0

Roberto Karbales Baena – Rikardas Berankis 2:3

Andrej Rubljov – Đanluka Mađer 3:0

Henri Laksonen – Danil Medvedev 0:3

Grigor Dimitrov – Jiri Laheka 3:1

Žoao Souza – Janik Siner 0:3

Benoa Pjer – Tijago Monteiro 2:1

Stiv Džonson – Džordan Tompson 3:2


tagovi

TenisFilip KrajinovićATPAustralijan openAustralijan open 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara