Đerona (© Reuters)
Đerona (© Reuters)

Toni Đerona: Ubio nas je kovid, valjda neće opet

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.01.22. | 01:14

„Odigrali smo samo deset utakmica za godinu dana, potrebno nam je više iskustva“, kaže selektor Srbije

Razočaranje kao i nada. Veliko. Govorilo se da bi Prvenstvo Evrope moglo da bude velika šansa nove Srbije, ispostavilo se da nekog velikog pomaka u takmičarskom smislu nema, jer je naša reprezentacija završila učešće već u grupnoj fazi.

Ostaće zabeleženo da su Orlovi u Segedinu savladali Ukrajinu na premijeri, u ključnom meču izgubili od Hrvatske, a u poslednjem kolu položili oružje i pred Francuskom. Na osnovu reči Tonija Đerone, deluje da je selektor zadovoljan učinkom, jedino što žali što nije imao više vremena da radi sa selekcijom, zakaže više kontrolnih mečeva.

Izabrane vesti

Bilo je dobro iskustvo. Potrebno nam ga je više, kao što smo pokazali protiv Francuza. U našem timu, samo su sedmorica igrača igrala evropska takmičenja sa svojim klubovima. Za godinu dana smo odigrali samo deset utakmica, uključujući tri na ovom turniru. To nije dovoljno, moramo da radimo mnogo više. Trebalo je da igramo više mečeva, ali pripreme su nam otežane zbog haotične situacije sa kovidom. Nisu problem igrači koji su pošli sa nama, nismo imali dovoljno vremena da radimo sa njima“, pojasnio je Đerona.

Kad je u pitanju okršaj sa Francuzima – a njih smo dobili ka Đeroninom debiju, u kvalifikacijama za EP – Španac je rekao da je kraj nagovešten još na početku.

Utakmica je trajala samo jedan minut. Posle tri odbrane Žerara, primili smo tri gola. Pokušali smo da igramo i sa igračem golmanom. Pokušali smo da nađemo rešenja za igru unutar šest metara, ali on je izvanredno branio, čak devet puta u prvom poluvremenu. Tim se tada raspao. Pokušali smo da se vratimo u drugom poluvremenu, pokažemo ljudima kako želimo da nastavimo sa borbom“.

Galski petlovi su klasu potvrdili sa tri pobede u grupi, dok Srbiji ostaje nada da će popraviti utisak na nekom sledećem takmičenju. Priželjkuje Đerona da to bude u normalanim, a ne okolnostima koje diktira pandemija virusa korona.

Pokazali su Francuzi zašto su olimpijski šampioni. Moramo da nastavimo sa radom, a nadam se da nas u narednim aktivnostima kovid neće ubiti kao ovog puta“, dodao je selektor.


 


tagovi

EP rukometep u rukometuToni ĐeronaRukometna reprezentacija Srbijerss

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara