Ostali sportovi

Počeo sportski spektakl Mozzart Teqvoly Winter Tour

Počeo sportski spektakl Mozzart Teqvoly Winter Tour
Foto: Ustupljena fotografija | Počeo sportski spektakl Mozzart Teqvoly Winter Tour

Startovao je neobični sportski spektakl na našim planinama! Turneja "Mozzart Teqvoly Winter Tour" na Jahorini je prva u nizu, a u narednom periodu seli se na još pet planina.

U pitanju je takmičenje u urbanom sportu koji se temelji na odbojci i stonom tenisu, a igra se na posebnom, zakrivljenom TEQ stolu. Ovaj sport za samo godinu dana stekao je veliku popularnost u BiH, a po drugi put u svijetu se održava na snijegu. Oba puta snježno izdanje bilo je u BiH. 

Sav prihod od kotizacija na ovim zanimljivim turnirima ide Fondu za liječenje oboljelih Udruženja Pomozi.ba, čime su organizatori i kompanija Mozzart željeli da podrže ljude kojima je potrebna pomoć.

"Mnogo nam znači Mozzartova podrška. Vidjeli smo da ova kompanija mnogo ulaže u društveno odgovorni rad, da žive sport, ali i da pomažu i drugim segmentima društva. Posebno nam je drago što nam je zajednička posvećenost humanitarnom radu jer je i ovaj događaj takvog karaktera", kaže Adni Challenger, direktor ACAR Events.

Ovo je 12. po redu turnir koji ACAR Events organizuje, a drugi na snijegu - po čemu su jedinstveni u svijetu. Prošlo ljeto takmičari su obišli osam gradova, a prošle zime igrali su teqvoly na Bjelašnici i Jahorini. I ove godine su startovali na Jahorini sa 16 prijavljenih ekipa, a uskoro se takmičenje seli na Bjelašnicu, Igman, Trebević, Vlašić i Ponijere.

Koliko je teqvoly postao popularan, svjedoči i činjenica da su iznjedrili i prve bh. reprezentativce koji su nedavno nastupali na "Teqvoly International Gala" turniru u Budimpešti i uz odlične rezultate osvojili i prestižne nagrade.

Pobjednike ovogodišnjeg takmičenja očekuje veliki nagradni fond od 6.000 KM i druge bogate nagrade koje, kažu organizatori, ne bi mogli da obezbijede bez sponzora kao što je Mozzart.

"Rado smo podržali ovaj neobični sport koji se samo u BiH održava na snijegu i koji je iz dana u dan sve popularniji. Posebno nam je drago će se boje Mozzarta vioriti na šest planina širom BiH, a naročito smo srećni što smo se, kroz podršku ovom turniru, priključili i njihovoj humanoj misiji kroz koju zajednički pomažemo najugroženijima u BiH", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije