Читај ми!

Terzić: Nije bilo lako da posle 20 godina donesem odluku

Doskorašnji selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić izjavio je da nije bilo lako da donese odluku da napusti nacionalni tim posle 20 godina.

Terziću je istekao ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije i obe strane su se sporazumno dogovorile da se saradnja ne nastavi.

"Nekako smo svi bili svesni da će doći taj momenat kada ću ja prestati da budem selektor – i ja, i ljudi iz Saveza, i igračice. Desilo se da na taj jubilej na 20 godina rada u reprezentaciji dođe do toga više nisam trener reprezentacije. Dugujem ogromnu zahvalnost za ovaj period svim igračicama, a bilo ih je mnogo, koje su učestvovale u ovoj našoj lepoj priči svih 20 godina, svim mojim saradnicima bez kojih ne bismo mogli da napravimo rezultate, kao i Savezu, koji je uvek stajao iza nas i pomagao da ostvarimo sve ovo", rekao je Terzić u izjavi za Odbojkaški savez Srbije.

Terzić je na mestu prvog trenera ženske seniorske reprezentacije Srbije, sa kojom je osvojio 20 medalja na najvećim odbojkaškim takmičenjima, bio od maja 2002. godine.

"Ne treba trošiti reči koliko je teško. Posle 20 godina ne može da bude lako da se donese jedna takva odluka. U nekom razgovoru sa čelnim ljudima Saveza i neke moje dalje motivacije, energije i svega drugog, takav je dogovor bio da prestanem da radim ovaj posao, da odmorim od naše reprezentacije neko vreme. Definitivno da ja tu reprezentaciju osećam kao svoju svih ovih 20 godina. Tako će biti i u narednom periodu, do kraja života, drugu zemlju nemam i u svakom smislu, u svakom momentu ću biti na raspolaganju za bilo koju vrstu pomoći, da li nju tražio novi trener ili Savez", rekao je najtrofejniji srpski odbojkaški stručnjak.

Terzić je istakao da je da će OSS naći pravo i najbolje rešenje za poziciju prvog trenera.

"Imamo respektabilnu ekipu koja u narednom periodu može da zadrži kontinuitet rezultata, čak možda i da ga poboljša. To je skup devojka koje su navikle da pobeđuju, koje žele da igraju svim srcem za reprezentaciju, to je ono što nas je vodilo ka uspesima. Puno sreće, sve najbolje želim mom nasledniku i ekipi još jednom, uvek ću biti tu za bilo koju vrstu pomoći, sa srećom", zaključio je Terzić.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво