Napadač na sinagogu u Teksasu britanski državljanin

Američke vlasti su danas identifikovale 44-godišnjeg britanskog državljanina kao čoveka koji je uzeo četiri osobe za taoce u sinagogi u Teksasu pre nego što je FBI upao u zgradu i okončao sukob.
Ovaj napad predsednik SAD-a Džozef Bajden nazvao je činom terorizma.
Malik Fejsal Akram je ubijen nakon što je i poslednji talac izašao oko 21 čas sinoć iz sinagoge u blizini Fort Vorta, preneo je AP.
FBI jeu saopštenju  naveo da nema naznaka da je neko drugi bio umešan, ali nije izneo mogući motiv.
 
Akram je zahtevao oslobađanje pakistanskog naučnika koji je osuđen za pokušaj ubistva oficira američke vojske u Avganistanu.
 
Portparolke FBI i policije odbile su sinoć da odgovore na pitanja o tome ko je ubio Akrama kada je sukob okončan.
 
Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras osudila je danas akcije naoružanog muškarca koji je poremetio versku službu u sinagogi u Teksasu i nazvala to aktom terorizma i antisemitizma, preneo je Rojters.
 
"Moje misli su uz jevrejsku zajednicu i sve one koji su pogođeni užasnim činom u Teksasu. Osuđujemo ovaj teroristički čin i antisemitizam", navela je ona na Tviteru. "Mi smo uz SAD u odbrani prava i sloboda naših građana od onih koji šire mržnju", istakla je ona.
  • Igor

    17.01.2022 00:53
    Kako mogu za Arapina da kažu da je antisemita?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet