U SAD zbog zimske oluje otkazano više od 2.700 letova

Avio-kompanije otkazale su više od 2.700 letova u SAD, zbog zimske oluje koja je zahvatila istočnu obalu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.01.2022.

20:20

U SAD zbog zimske oluje otkazano više od 2.700 letova
Tanjug/Bryon Houlgrave /The Des Moines Register via AP

Kako se navodi na sajtu praćenja letova ''flightavare.com'', do 12.30 časova po lokalnom vremenu danas je otkazano preko 2.700 ulazaka i odlazaka iz Sjedinjenih Država, prenosi agencija Rojters.

Prema objavljenim podacima, više od 1.500 letova je odloženo. Kompanija "Amerikan erlajns" imala je preko 600 otkazanih letova.

Najteže pogođen aerodrom u zemlji je Međunarodni aerodrom u Šarlotu, Šarlot Daglas, koji je ostao otvoren do zore, saopštili su predstavnici aerodroma na brifingu.

Međutim, više od 1.000 današnjih letova na Šrlotu je otkazano, naveo je sajt flightavare.com.

Šarlot je glavno vazduhoplovno čvoričte na jugu SAD.

Velika zimska oluja uz kombinaciju snažnog vetra i leda zahvatila je istočne obale Sjedinjenih Država, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Guverner DŽordžije Brajan Kemp napisao je na Tviteru da bi ljudi trebalo da izbegavaju putovanja koja nisu neophodna u oblastima pogođenim olujom.

Guverneri DŽordžije, Virdžinije, Severne Karoline i Južne Karoline proglasili su vanredno stanje zbog snežne oluje.

Desetine hiljada potrošača ostalo je bez struje u DŽordžiji, Severnoj Karolini, Južnoj Karolini i na Floridi, preneo je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: