Kolumne

Jadan si Bogdane Obradoviću, i ti i trava koju kosiš (VIDEO)

bogdan-obradovic
Foto: Instagram/bogdan_obradovic_tennis_coach

Što si veći kreten, u medijima si više prisutan. Odvališ glupost, izbaciš sisu, slučajno pokažeš gaćice, napustiš emisiju, ili u jutranjem programu televizije sa nacionalnom frekvencijom izjaviš da “državom ne može da vlada neko ko je žena” što je juče izjutra odvalio nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović momentalno postaneš najtraženiji gost.

Jer ovde se voditelji tuku za raznorazne Obradoviće koji glupostima podižu rejting.

– Ne može da državom vlada neko ko je žena. To mora da bude muškarac. U osnovnoj ćeliji porodice, zna se ko kosi, a ko vodu nosi – rekao Obradović i nekim čudom ostao živ.

Probala sam da ovu izjavu razbijem na delove koje će želudac moći da svari, ali mi slabo ide.

Svi pokušaji da shvatim šta znači nositi vodu, a šta kositi, bezuspešni su.

Kao žene su “pomoćni radnici”, a muškarci su mozak operacije vrlo neophodan da se pokosi trava ili šta god. Žene nemaju mozak pa onda nek donose vodu onima koji ga imaju. Na ovo je tačno mislio. Znam. Iako izgleda više kao vodonoša nego kao kosač.

Od ovakvih zatucanih izjava u 21. veku i mogućnosti da se izgovore javno na TV-u jedino je gore biti žena “kosača” koja mu prinosi kante sa vodom. Jebeš ti to. Ako je oženjen, podnela bih zahtev za razvod braka, pa nek crkne žedan sa kosom u ruci. I nek sam pere noge. I nek sam otvara kapiju pre nego što utera traktor.

Ovo je degradacija žene na koju smo mahom navikli.

Mi smo vrat ili šija, mi smo domaćice, mi smo vodonoše, otvaračice kapije, pomoćni radnici, lutkice, mačkice, pičkice, sekretarice koje kuvaju kafe dok se dva muškarca igraju direktora tačnije “kose”, mi smo za šminkanje, mazanje, ulepšavanje zarad njih (tako?), mi smo za šporet ne za karijeru, mi smo za rađanje, ne za penjanje ka vrhu, mi smo “slabiji pol” nedovoljno mudar da bude na vrhu.

Jadna je trava koju ti Obradoviću kosiš. I svi tvoji istomišljenici.

U takvoj nepokošenoj travi bujaju primitivci koji ženu posmatraju kao stvar, kao nešto nedovoljno sposobno da bude na vrhu, kao defektno da bi vladalo, ali s druge strane sposobno da prinese, donese, poturi, doturi, uteši, skuva, opere, zakuva, počisti, odgoji, opegla, oriba, savije se da bi se ti i tebi slični popeli na taj vrh.

Kada čujete, pa da završavam, da muškarac priča poput Obradovića, odmah znajte da ili ima malu k*tu ili zna da je nejak da ponese tu kantu s vodu, što je zapravo usko povezano i može se nazvati otužnim krhkim (možda nikad izgrađenim) samopouzdanjem koje ni kosa u ruci popraviti ne može.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.1K Share
1.1K Share
Share via
Copy link