Ponedeljak, 01.09.2008.

13:38

Haradinaj za razgovor sa Beogradom

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj založio se za direktne razgovore Prištine i Beograda o zajedničkim temama.

Izvor: Tanjug

Default images

"U tom slučaju glavni administrator UNMIK-a ne treba da ima nikakvu ulogu", rekao je bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova u intervjuu Bi-Bi-Siju. "Kosovo je nezavisna zemlja koja može sama da identifikuje teme za razgovore sa Beogradom i da sama izabere posrednika u tim razgovorima ukoliko to bude potrebno", rekao je Haradinaj.

On je kritikovao kosovsko rukovodstvo da do sada nije bilo uspešno u vođenju spoljne politike i da je zbog toga izgubilo priliku da Kosovo već postane članica Ujedinjenih nacija.

Predsednika privremene kosovske vlade Hašima Tačija kritikovao je zbog zastoja u procesu priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Prema mišljenju Haradinaja, situacija na severu Kosova je "degradirana" u odnosu na stanje od pre 17. februara kada je proglašena nezavisnost, ali, dodao je on, "ima mnogo mogućnosti da se i za to nađe željeno rešenje".

Haradinaj se juče u Prištini sa predsednikom Alijanse za novo Kosovo Bedžetom Pacolijem dogovorio o zajedničkom nastupu dveju stranaka opozicije u kosovskoj skupštini, prenela je danas prištinska štampa na albanskom jeziku.

Haradinaj je bio lider nekadašnje terorističke Oslobodilačke vojske Kosova, a zatim i premijer Kosova.

Početkom aprla 2008. godine sudsko veće Haškog tribunala oslobodilo ga je optužnice za progone na političkoj, verskoj i rasnoj osnovi, uništavanje imovine, okrutno postupanje, silovanja i ubistva Srba, Roma i Albanaca na Kosovu 1998. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

22 h

Podeli: