Policija u Nemačkoj upadala u stanove i ordinacije; otkriveno falsifikovanje kovid sertifikata

Policija u Nemačkoj pretresla je više od stotinu stanova i lekarskih ordinacija zbog sumnje da su falsifikovali propusnice za kovid.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2022.

17:35

Policija u Nemačkoj upadala u stanove i ordinacije; otkriveno falsifikovanje kovid sertifikata
EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

"Policija je zaplenila više propusnica za kovid i mobilnih telefona, a od mnogih osumnjičenih uzeti su uzorci krvi", saopštila je policija. Kako je naglašeno, akcija policije nije naišla na otpor osumnjičenih.

U centru istrage je lekar na jugu Nemačke koji je osumnjičen da je izdavao lažne kovid sertifikate ljudima iz cele zemlje. Kod nekih pacijenata koji su želeli da se vakcinišu protiv koronavirusa lekar je simulirao vakcinaciju i potom izdavao propusnice.

Gotovo dve trećine građana je obavezno da se vakciniše

Protiv osoba koje su svesno tražile od svojih lekara vakcinaciju bez vakcinacije vodi se istraga zbog sumnje da su pomagali u falsifikovanju službene isprave i kršenju zakona o zaštiti od zaraze. Policija je izvršila pretrese u nekoliko saveznih pokrajina.

U Nemačkoj se trenutno vodi debata o uvođenju opšte obaveze vakcinacije protiv koje se, pored vladajuće socijaldemokratsko-zeleno-liberalne koalicije, zalaže i demohrišćanska opozicija. Skoro dve trećine, tačnije 64 odsto, građana Nemačke podržava tu ideju.

To je pokazalo istraživanje javnog mnjenja nedeljnika Špigl, sprovedeno početkom nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: