Najnovije vesti
Vesti Beograd
DOBRO JUTRO, SAD JE I DO -12 STEPENI! Evo da li ćemo se do kraja nedelje smrzavati kao danas u NAJHLADNIJEM JUTRU OVE ZIME

DOBRO JUTRO, SAD JE I DO -12 STEPENI! Evo da li ćemo se do kraja nedelje smrzavati kao danas u NAJHLADNIJEM JUTRU OVE ZIME

U Srbiji je osvanulo najhladnije jutro od početka zime, u šest sati temperature su se, prema RHMZ, kretale od -12 na Kopaoniku do -3 stepena u Valjevu i Zaječaru, dok je u Beogradu za stepen hladnije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
novi sad sneg mart foto Robert Getel Foto: Robert Getel / Ringier
novi sad sneg mart foto Robert Getel

Dakle, u Srbiji je jutro veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem, a u nastavku dana očekuje se malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima i hladno.

Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -14 do -5, najviša od -4 do 2 stepena.

Uveče i tokom noći u severnim i centralnim predelima Srbije oblačno i suvo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: RHMZ / screenshot

U Beogradu jutro veoma hladno sa umerenim do jakim mrazem. Tokom dana malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima i hladno.

Vetar slab, zapadni. Najniža temperatura od -10 do -8, a najviša od -3 do -1 stepen (ledeni dan).

Pročitajte još

Krajem dana i tokom noći oblačno i suvo.

U petak jutro u većem delu slab i umeren, a na jugu ponegde i jak mraz.

Foto: RHMZ / screenshot

Tokom dana u petak i za vikend malo i umereno oblačno, samo u subotu jače prolazno naoblačenje, ali će se zadržati uglavnom suvo vreme.

Dnevna temperatura oko i malo iznad proseka za ovo doba godine - od 2 do 8 stepeni.

Foto: RHMZ / screenshot

Zatim do 20. januara umereno do potpuno oblačno, u ponedeljak uveče i u utorak sa kišom i snegom, uz pad temperature.

Poseban oprez za volanom!

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače u svim krajevima, a posebno na putevima u područjima gde je predhodnih dana bilo najviše snežnih padavina, jer sad hladan vazduh i jak mraz zaleđuju sve donice na kojima je i posle čišćenja puta od obilnih padavina, sneg ostao na kolovozu, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija

Doček pravoslavne nove godine, navodi se, može biti razlog povremeno pojačanog saobraćaja unutar gradova, dok van naseljenih mesta očekujemo umereniji intezitet saobraćaja.

Zadržavanja teretnih vozila na graničnim prelazima su višesatna, a najviše na Batrovcima gde se na izlaz čeka sedam sati. Na Horgošu teretnjaci čekaju šest sati, na Šidu četiri, na Kelebiji tri, a na Bezdanu jedan sat.