NP Fruška gora i Putevi Srbije apeluju na oprez u saobraćaju tokom ledenih dana

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apelovalo je na učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni, da poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu uslovima na putu jer se u Srbiji očekuju ledeni dani.
NP Fruška gora i Putevi Srbije apeluju na oprez u saobraćaju tokom ledenih dana
Foto: 021.rs
"Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura, očekivano je stvaranje poledice, te apelujemo na vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa i ekipe putara su spremne da reaguju po potrebi", navodi se u saopštenju "Puteva Srbije".

Dodaje se da vozači detaljne informacije o stanju, eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama i državnim putevima Srbije mogu naći na sajtu JP "Putevi Srbije".

Zbog snega i poledice - savetuje se oprez svim vozačima koji se upute preko Iriškog Venca ili Grebenskim (Partizanskim) putem preko Fruške gore, upozorio je NP Fruška gora.
 
 
 
 
 
U Novom Sadu će u sredu biti sunčano, ali veoma hladno.
 
Duvaće slab i umeren severni i severozapadni vetar. Minimalna temperatura biće -6, dok će maksimalna biti -2 stepena.
  • Dragan

    12.01.2022 09:23
    Ah
    Sveže vesti iz Stokholma od juče.Od Božića niko ne čisti sneg sa kolovoza i trotoara a ima ga nekoliko santimetara,vedro je i oko -5°.Jedino u pešačkim zonama se sneg otopio.Niko ne kuka.Ispred radnji,kuća,zgrada i dalje sneg ili led.
  • Saša

    11.01.2022 23:43
    A ko će da vozi sa lancima po ledu, majstori??? Ako putevi nisu posoljeni ili bačen kameni agregat jedina zimska oprema koja pomaže je debeli vuneni džemper dok stojiš pored kola u jarugi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.