Đoković (© AFP)
Đoković (© AFP)

Sad se ceo svet podsmeva Australiji

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 01:08

„Đokovića neće šutnuti iz zemlje“, smatra advokat Džastin Kvil

Tle se polako smiruje. Danima je trajala neizvenost, naročito napeto bilo je tokom vikenda, ali izgeda da su se izjašnjavanjem sudije u ponedeljak jutro stekli uslovi da Novak Đoković, ipak, brani titulu na Australijan openu.

Postoji još jedna bojazan, da ministar za imigracije Aleks Houk poništi vizu najboljem teniseru sveta i time ga spreči da se pojavi na Melburn parku. Iako je posle poslednjih dešavanja takav scenario teško zamisliv, u teoriji je moguć. S tim da ne postoji rok do kad bi Houk mogao da dela, što znači da je 34-godišnji Beograđanin i dalje potencijalna meta.

Izabrane vesti

Mada, shvataju i Australijanci da su pogrešili. Da je ceo proces predstavljao političku igranku u skopu kampanje pred nadolazeće izbore. Zato su saglasni i kad govore o toj mogućnosti, više na papiru, nego praktičnoj, da se Đoković, deportuje.

Moje mišljenje je da to neće uraditi, neće ga šutnuti iz zemlje. Jedan od razloga za to je što će postupak u tom slučaju ponovo završiti kod istog sudije, koji će doneti odluku da se Đokoviću dozvoli boravak u zemlji. To će jasno biti politička odluka“, pojasnio je Džastin Kvil, advokat za koga u Australiji važi da je poznat.

Kvil je ocenio da događaji koji su uzburkali ne samo teniski, već sveo svet, nemaju veze za sportom.

„Apsolutna sramota. Ceo svet nam se sada podsmeva. Umesto da reklamiramo Australiju, radimo potpuno suprotno“.

Odgovornost je prebacio na političare, pošto je jasno da Vlada Australije i ona Države Viktorija nisu u saglasju,.

Vlada je, u dramatičnom obrtu stvari kasno tokom dana, masovno kapitulirala i pristala da se jasne naredbe donesu. Možda je to, međutim, bila strateška odluka“, ocenje advokat Kvil.


tagovi

Novak ĐokovićTenisAustralijan openAustralijan open 2022ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara