Biznis Vesti
Novozelandska vinarija otvorila AVIOKOMPANIJU, evo i zašto

Novozelandska vinarija otvorila AVIOKOMPANIJU, evo i zašto

Novozelandska vinarija Invivo, među čijim poslovnim partnerima se nalazi i čuvena glumica Sara Džesika Parker, otvorila je prvu aviokompaniju na svetu koja je u vlasništvu jedne vinske kuće. Invivo Air će početkom ove godine primiti prve putnike, koji će leteti od Oklanda na severnom ostrvu ove zemlje do Kvinstauna na južnom ostrvu. Aviokompanija za sada poseduje jednu letelicu, luksuzni avion sa 34 sedišta koji je proizvela kompanija Saab.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
avion shutterstock 498428596 Foto: shutterstock
avion shutterstock 498428596

Osnivači vinarije Invivo, Rob Kameron i Tim Lajtburn, rekli su da će premijerni let nove aviokompanije signal za novi početak vinskog i turističkog biznisa nakon 119 dana potpunog zatvaranja grada Oklanda u sklopu oštrih epidemioloških mera.

Prioritet u kupovini karata za ove letove imaće zaposleni u turizmu i ugostiteljstvu, a naročito oni koji su u najvećoj meri pogođeni posledicama zatvaranja. Takođe, karte će po promotivnim cenama i "preko reda" biti prodavane i običnim građanima koji su tokom 2021. bili razdvojeni od svojih porodica, prenosi vinoinfo.

Pročitajte još

- Ovo je bio težak period, naročito za barove i restorane na oba naša ostrva, a koji u velikoj meri zavise od domaćeg turizma. Letovi do južnog ostrva su naš način da pokažemo celoj zemlji da smo ponovo otvoreni za turizam i da podržimo one koje je ova situacija najviše opogodila. Ne isključujemo ni uvođenje novih letova, kao ni izlazak na međunarodnu scenu. Invivo Air je poslovna klasa u svakoj čaši - rekao je Tim Lajtburn.

Putnici na letovima kuće Invivo Air uživaće u celodnevnom programu koji se sastoji od pića dobrodošlice na letu koji traje oko dva sata, boravka u hotelu The Hilton Queenstown, kao i poseti lokalnim vinarima i vinogradarima.