Vesti

0

Gradjanski preokret: Ministar gradjevinarstva potvrdio nelegalnu gradnju Linglonga

Autor: AP

Izvor: Beta

Gradjanski preokret: Ministar gradjevinarstva potvrdio nelegalnu gradnju Linglonga

Izvor: freeimages.com

Gradjanski preokret iz Zrenjanina ocenio je danas da je ministar gradjevinarstva Tomislav Momirović "potvrdio" nelegalnu gradnju pogona autoguma kineske kompanije Linglong izjavom da je u vezi s tim projektom "bilo odredjenih iskakanja iz urbanističkih propisa".



Iz tog udruženja su naveli da se "iskakanja" o kojima je ministar govorio odnose na izgradnju osam objekata bez gradjevinske dozvole "na više od 47.000 kvadrata". 

Gradjanski preokret je podsetio da je pokrajinski gradjevinski inspektor 27. aprila doneo rešenje kojim je kineskoj kompaniji naredjeno da ukloni sve izvedene radove na izgradnji nelegalnih objekata kao i da su 31. maja podneli krivičnu prijavu protiv odgovornih u toj firmi i kompaniji koja izvodi radove zbog izgradnje bez gradjevinske dozvole. 


"Tužilaštvo nije odbacilo tu prijavu a ministar Momirović se danas, po svemu sudeći, sastao baš sa osumnjičenima za kriminal. Po zakonima Srbije, naknadna legalizacija bespravno izgradjenih objekata ne poništava izvršenje krivičnog dela i krivičnu odgovornost lica koja su ga počinila", naveli su iz udruženja.

Ministar gradjevinsarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je ranije danas u Zrenajninu da je na gradilištu fabrike Linglong do sada obavljeno više od 50 inspekcijskih nadzora, samo iz sektora gradjevine i infrastrukture i da je to, kako je naveo, najkontrolisanije gradilište u Srbiji.

On je, posle sastanka sa predstavnicima kompanije Linglong, izvodjačima radova, čelnicima grada Zrenjanina i inspekcija i obilaska fabrike rekao da do sada nisu utvrdjene bitnije nepravilnosti u radu, a da su, gde ih je i bilo, predstavnici kineskih partnera postupali po nalozima inspekcija.

"Bilo je odredjenih iskakanja iz urbanističkih propisa koji su uskladjni sa zakonom, naravno, nije bilo nikakvog rušenja već su radovi zaustavljeni i uskladjeno je sve sa zakonom, prevazidjeno je to i rešeno", rekao je Momirović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR