Saša Obradović (©ASMonaco_Basket)
Saša Obradović (©ASMonaco_Basket)

Zvanično: Saša Obradović je novi trener Monaka

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 19:02

Srpski stručnjak će naslediti Zvezdana Mitrovića

Monako se sporazumno rastao sa Zvezdanom Mitrovićem, a francuski klub je u istom danu na svom zvaničnom sajtu potvrdio da je kao zamenu angažovao Sašu Obradovića. Tako će se srpski stručnjak vratio u Kneževinu u kojoj je istu funkciju obavljao u periodu od 2019. do 2020. godine pre nego što je preuzeo Crvenu zvezdu. Dakle i posle crveno-belih vodiće crveno-bele.

Izabrane vesti

"Klub raste, imao je odlične rezultate prošle sezone. Monako je mnogo uložio i mislim da je svetla budućnost pred nama. Ovo je ambiciozan klub sa, sa upravom koja je postavila velike ciljeve", rekao je Obradović u intervjuu za klupski sajt.

Pustolovina sa beogradskim crveno-belima trajala je od juna do decembra 2020. i ne može se okarakterisati uspešnom, a nakon raskidanja saradnje sa Zvezdom, celih godinu dana bio je bez angažmana. Očigledno je došlo vreme za vrlo izazovan povratak u evroligašku košarku.

Jedan od razloga rastanka sa Mitrovićem leži i u činjenici da je ekipa sa Azurne obale zakazala u elitnom takmičenju gde već pet mečeva ne zna za trijumf i bliža je dnu nego vrhu tabele. Obradović će pokušati da trgne ekipu sa mrtve tačke i probudi košarkaške zveri u Vilu Tomasu i Majku Džejmsu, igračima koje je uprava letos samoinicijativno potpisala i koji su bili jedan od predmeta spora sa Mitrovićem.

"Očigledno je da mi je Evroliga prioritet. Ta ideja mi je u glavi svake godine. To je jednostavno najkvalitetnije takmičenje u Evropi, sa neverovatnim intenzitetom i utakmicama. Imamo jako kvalitetne igrače, vredne Evrolige. Nedostaje timske kohezije i njena izgradnja će biti izazov za mene. Postaraću se da postanemo tim i da igrači počnu da izvlače maksimum svog potencijala", zaključio je rođeni Beograđanin.

Očekuje se da će Obradović već u utorak otputovati sa ekipom u Kaunas, gde će dan kasnije komandovati Danilu Anđušiću i saigračima u duelu protiv Žalgirisa, fenjeraša koji posle 14 mečeva ima čak 11 poraza.

U perspektivi, srpski stručnjak bi trećeg februara 2022. godine trebalo da se vrati u Beograd jer je za taj datum zakazan okršaj Crvene zvezde i Monaka.


tagovi

Saša ObradovićKK MonakoZvezdan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara