13. decembar  2021. 11.40  | Izvor: Tanjug

Internet mapa sa mestima za prikupljanje reciklažnog otpada

BEOGRAD -

Stanovništvu i preduzećima je na raspolaganju interaktivna interent mapa Gde reciklirati (www.gdereciklirati.rs), prva sveobuhvatna mapa reciklaže u Srbiji na kojoj se mogu naći informacije o tome gde možete da predate otpad za reciklažu, saopštio, je ekološki internet portal SRDA.

Navodi se da gdereciklirati.rs omogućava pretragu punktova za reciklažu prema 24 vrste otpada i po lokalnim samoupravama.

reciklaza, plastika, pet, ambalaza, otpadak, otpaci, sakupljanje, recikliranje, sekundarne, sirovine, ekologija, polina, tankilevitch, pexels

"Građani su ranije pokušavali da dođu do informacije gde mogu da predaju plastiku, staklo, televizor, frižider, baterije i sav drugi otpad i najčešće im je potraga bila bezuspešna, pa su odustajali od učestvovanja u reciklaži. Sada imaju dostupne informacije na jednom mestu. Mapa je prilagođena za pregledno korišćenje na svim uređajima i konstantno će biti dopunjavana novim lokacijama. Mapa će koristiti i firmama, institucijama, udruženjima, medijima", izjavila je glavna i odgovorna urednica portala SRDA Suzana Obradovic.

U saopšte nju se dodaje da se na internet stranici gdereciklirati.rs mogu naći vesti iz oblasti cirkularne ekonomije i edukativni tekstovi o vrstama otpada koji se recikliraju.

Srodne vesti