Najnovije vesti
Vesti Hronika
"KOMŠIJA TI JE MRTAV" Uhapšen ubica iz Nove Crnje: Stanodavac ubio gazdu stolicom

"KOMŠIJA TI JE MRTAV" Uhapšen ubica iz Nove Crnje: Stanodavac ubio gazdu stolicom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su I. T. (36) iz Nove Crnje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Hapšenje Foto: Goran Obradović / RAS Srbija
Hapšenje

Sumnja se da je on, noćas, u kući u Novoj Crnji usmrtio pedesetogodišnjeg muškarca iz Nove Crnje.

I. T. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

J. B. (51) vojni veteran iz ratova 90-tih iz Nove Crnje, mučki je ubijen u noći između srede i četvrtka u svojoj porodičnoj kući, u ulici Kiš Ferenca u ovom pograničnom mestu, pišu "Novosti".

Njega je, kako se sumnja, udarcima stolicom po glavi i telu, usmrtio tridesetjednogodišnji I. T. takođe iz Nove Crnje, koji je nakon zločina, zatečen na mestu ubistva u Ulici Kiš Ferenca i nakon saslušanja, uhapšen.

Zašto je I. T. brutalno nasrnuo na svog stanodavca, u čiju kuću se uselio pre nekoliko dana, za sada je nepoznato, kao i da li su vinovnici pre tragedije, konzumirali alkohol.

Pročitajte još

Komšije ove tihe ulice na izlazu iz Nove Crnje prema Banatskom Karađorđevu nepoverljivi su bili prema novinarima:

- Razumite i nas. Uplašeni smo i nepoverljivi. Nova Crnja se ispraznila. Puno je praznih i napuštenih kuća. Ovuda prolaze migranti, a sad i ubistvo. Jožef je pre nekoliko dana primio nekog poznanika da kod njega stanuje. I eto kako mu je na dobroti uzvratio čovek koji je uhapšen zbog sumnje da je okrvavio ruke - rekle su za "Kurir" komšije usmrćenog muškaraca.

- U cik zore, ispred naših kuća, bilo je policajaca. Pitala sam jednog šta se desilo, Samo mi je kratko odgovorio: “Komšija ti je mrtav”. Katastofa. Svi smo uplašeni. U ovako malom mestu, sa tako malim brojem stanovnika, više nismo sigurni ni u našim kućama - iskreno je priznala jedna od komšinica.

- Jožef je do pre godinu dana, možda malo duže, živeo i radio u Mađarskoj, Onda se vratio u rodnu kuću. Ovde je sam živeo. Porodica Berta je bila nekada imućna, U Novoj Crnji su bile prve gazde - pričao je jedan od meštana i dodao da je Jožef bio učesnik ratovsa 90-ih i vojni veteran.

Tužna porodična priča

- Otac mu je preminuo, a majka rasprodala stvari i otišla kod ćerke u Zrenjanin. Jožef ima ćerku, a ona živi u Mađarskoj. Jožef je bio razočaran u život. Voleo je da popije, ali nikada nije pravio probleme - pričaju komšije.

- Dobričina, čovek velikog srca - rekao je komšija koji nije želeo da se predstavlja jer, kako je otvoreno rekao, ne želi nikom da se zamera.