Miler: Barsin intenzitet igre daleko od zahteva modernog fudbala 1Tomas Miler foto EPA-EFE/Alejandro Garcia

Barseloni je bila neophodna pobeda u Minhenu kako bi se plasirala u osminu finala Lige šampiona. Uprkos tome što je Bajern nastupio u kombinovanom sastavu i što na Alijanc areni nije bilo publike, Bavarci su u relativno sporom ritmu preslišali Barsu (3:0) poslavši je u Ligu Evrope. Tomas Miler, as Bajerna, bio je iskren posle utakmice, poručivši da je intezitet igre Katalonaca daleko od zahteva modernog fudbala.

Godinama su u Barseloni loše poslovali, ponašali su se kao „pijani milioneri“ ne sluteći da time sami sebi zabijaju klipove pod točkovima.

Ni odlazak Ronalda Kumana, odnosno euforičan dolazak Ćavija na mesto šefa struke ništa posebno nisu promenili. Jednostavno, Barselona nema igrački kadar potreban za zahteve modernog fudbala, odnosno igranja visokog presinga na nekih dvadesetak metara od protivničkog gola.

Pojedinci, poput Pikea, Busketsa, Lenglea… jednostavno više fizički ne mogu da isprate igru u visokom ritmu, uprkos nespornom fudbalskom znanju.

Tomas Miler, fudbaler Bajerna i reprezentativac Nemačke, posle još jednog trijumfa Bavaraca nad Barselonom, iskreno je poručio Kataloncima da su trenutno daleko od evropskog i svetskog vrha.

„Barselona ne može da se nosi s našim intenzitetom. Tehnički i taktički su sjajni, ali na najvišem nivou ne mogu da pariraju intenzitetu igre koji zahteva moderni fudbal“, nedvosmislen je Miler.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari