Screenshot - eurocupbasketball.com
Screenshot - eurocupbasketball.com

STATISTIKA: Crno-beli čuvali loptu kao blago

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 23:09

Samo tri izgubljene lopte košarkaša Partizana u pobedi nad Metropolitanom

Velika pobeda košarkaša Partizana. Savladali su lidera francuskog prvenstva Metropolitan i to kao gosti i nastavili sa serijom odličnih rezultata u oba takmičenja (89:82). Ostali su na po samo jednom porazu u ABA ligi i Evrokupu posle 16 odigranih mečeva na oba fronta. Kevin Panter je blistao (28 poena), ali važan faktor u trijumfu nad Parižanima bile su i izgubljene lopte. Crno-beli su samo tri puta prodali posed rivalu.

Fascinira podatak da su puleni Željka Obradovića samo tri puta izgubili loptu, a Metropolitan 11. To ukazuje da su izvlačili maksimum iz svojih napada i da su igrali pametno i strpljivo na protivničkoj polovini. Kada se tako igra, teško je ne pobediti. Ali to je plod znanja Željka Obradovića, koji je na rezonskoj i sigurnoj igri, guranju lopte u ruke najboljih igrača, insistirao tokom čitave karijere.

Izabrane vesti

Šut za dva poena je bio na visokom nivou, što je bio plod tečne igre u napadu, pa su košarkaši Partizana dolazili do jednostavnih rešenja i lakih poena. Za dva su šutirali 21/34 i na kraju zabeležili 22 asistencije (šest više od rivala).

Nisu imali kontrolu skoka tokom većeg dela susreta, Metropolitan je na kraju imao devet uhvaćenih lopti više (38:29), ali je u ključnim trenucima Balša Koprivica uspostavio kontrolu, što je bilo veoma značajno u čuvanju prednosti u poslednjoj deonici.

Sa distance nisu crno-beli bili preterano precizni. Pogodili su osam šuteva van linije 6,75 iz 26 pokušaja (30,8 odsto). Ipak, ubacili su trojku više od rivala, pa su ga i u tom segmendu nadigrali. Panter je uspeo da iznudi šet faulova, pa je u 13 navrata išao na liniju penala (pogodio 12 bacanja), a Partizan je na kraju imao 10 bacanja više od protivnika (23/29 naspram 15/19).



tagovi

KK PartizanMetropolitanKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara