Sport

0

Benfika ide dalje u LŠ, Barselona se seli u Ligu Evropa

Autor: S.V.

Izvor: Beta

Benfika ide dalje u LŠ, Barselona se seli u Ligu Evropa

Izvor: (Beta/AP Photo/Armando Franca)

Fudbaleri Benfike obezbedili su večeras plasman u osminu finala Lige šampiona, nakon što su u poslednjem, šestom kolu Grupe E pobedili Dinamo Kijev sa 2:0.

Benfika je zauzela drugo mesto u grupi sa osam bodova, deset manje od prvoplasiranog Bajerna, koji je još od ranije obezbedio plasman dalje.

Vođstvo Benfiki doneo je Jaremčuk u 16. minutu, nakon odlične asistencije Žoa Marija. Benfika je duplirala prednost u 22. minutu golom Žilberta. Odbrana Dinama je loše reagovala, nakon čega je lopta stigla do Žilberta koji je snažnim udarcem savladao golmana Buščana.

Bajern je na svom terenu pobedio Barselonu sa 3:0, pa će Katalonci sa treće poziciji u grupi takmičenje nastaviti u Ligi Evropa.

Poveo je Bajern u 34. minutu golom Tomasa Milera. Robert Levandovski je centrirao, a Miler glavom prosledio loptu ka mreži, koju nije uspeo da stigne Arauho i izbije pre nego što je prešla gol liniju. Drugi gol za Bajern postigao je Liroj Sane u 43. minutu, lepim udarcem iz daljine.

Treći gol za Bavarce postigao je Džamal Musijala u 62. minutu. Alfonso Dejvis je prošao po levoj strani, dodao Musijali, kome nije bilo teško da savlada Ter Štegena.

Poslednje mesto u grupi zauzeo je Dinamo Kijev sa jednim osvojenim bodom.

Žreb parova nokaut faze Lige šampiona i Lige Evropa održaće se u ponedeljak, 13. decembra.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR