Partizan pokorio Pariz 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Najboljim ovosezonskim napadačkim izdanjem, košarkaši Partizana savladali su Metropolitan nanevši mu prvi ovosezonski poraz u Evrokupu na svom terenu (82:89). Uspevši da u drugih 20 minuta iskonotrolišu ritam utakmice i rivalsku igru u ranoj fazi napada, crno-beli su bez mnogo drame matirali trenutnog lidera prvenstva Francuske podebljavši skor u Evrokupu na 5-1.

Odličan je bio Kevin Panter u prvom poluvremenu (ukupno 28p); faktički za 18 minuta postigao je isti broj poena, uprkos tome što nije blistao u šutu za tri poena.

Partizan u tom periodu nije imao napadačkih problema: lopta je imala željeni protok (ukupno 22 as); poziciono je igra u centralnom „piku“ fino funkcionisala, dok su u visokom ritmu crno-beli koristili loša postavljanja i kašnjenja u odbrani košarkaša Metropolitana.

Od 50 datih poena, Partizan je u prvih 20 minuta čak 22 ubacio u igri na otvorneom terenu.

Ono što je srpskog velikana mučilo bila je rivalska igra u visokom ritmu, naročito u ranoj fazi napada. Odlično uigranih linija kretnji lako su probijala prvu liniju odbrane i stvarali višak na perimetru. Tu činjenicu vešto je koristio Hornsbi, posebno u šutu sa distance (22p, 3/7 za tri).

Amerikanac je munjevito nanizao 20 poena, šutirajući za tri 3/5. Istovremeno, Mišino je bio dominantan u izolacijama (16p), dok je Hanter pravio probleme u igri jedan na jedan licem okrenut ka košu (16p).

Čak 53 primljena poena do poluvremena (53:50) naterala su Obradovića da odustane od zonskog presinga 1-2-2 i usredsredi se na česta preuzimanja, na način da je reket odlično zatvaran sa strane pomoći. Metropolitan ništa nije mogao da uradi pod košem u drugih 20 minuta.

Na drugoj strani, Avramović (12p, 5as) i Smailagić (14p) odlično su sarađivali u pop-autu, a kada je Halilović zaradio četvrti faul moglo se naslutiti da će Partizan iskontrolisati skok na oba kraja terena. Kombinovao je Obradović u centarskoj liniji, igrao u trenutku sa Koprivicom i Smailagićem, međutim napad je najbolje funkcionisao kada je kreaciju iz „pika“ preuzimao i Panter.

Sjajne sekvence imao je Koprivica na skoku (8sk), sa Ledejom (15p) je zatvorio reket, dok su Madar (6as) i Avramović organizaciono potpuno razigrali saigrače.

Partizan je rivalu u drugom poluvremenu dozvolio svega 29 poena; kada je Dangubić pogodio za tri, pa Koprivica zakucao za 71:79 bilo je jasno da će se crno-beli trijumfalno vratiti iz Pariza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari