UZBUDLJIVA NBA NOĆ: Dalasu nije pomogao ni FANTASTIČNI Luka, Bruklin slavio! Lejkersi pobedili Boston, Niksi srušili Sparse
Foto: Profimedia

NBA

UZBUDLJIVA NBA NOĆ: Dalasu nije pomogao ni FANTASTIČNI Luka, Bruklin slavio! Lejkersi pobedili Boston, Niksi srušili Sparse

Košarka -

Košarkaši Bruklina pobedili su Dalas sa 102:99 i naneli mu treći uzastopni poraz u NBA ligi.

Netse su predvodili Kevin Durent sa 24 poena, sedam skokova i tri asistencije i Džejms Harden sa 23 poena, 12 asistencija i devet skokova. Lamarkus Oldridž u pobedi je učestvovao sa 15 poena i pet skokova, a Džejms Džonson sa 12 poena.

Kevin Durent
foto: Profimedia

Lider Istočne konferencije Bruklin je u trećoj četvrtini imao zaostatak od 17 poena, ali je uspeo da izbegne drugi uzastopni poraz u ligi. Netsi su prvi put poveli sredinom četvrte deonice, a najveću prednost imali su tri poena.

Dalas je izgubio petu uzastopnu utakmicu na domaćem terenu, a najefikasniji u ekipi bio je Luka Dončić sa 28 poena, devet asistencija i šest skokova.

Kristaps Porzingis postigao je 17 poena, uz 12 skokova i pet asistencija, Dorijan Fini-Smit 15 poena i šest skokova, a Tim Hardavej 11 poena.

Srpski centar Boban Marjanović nije igrao.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Boston sa 117:102 i ostvarili četvrtu pobedu u poslednjih šest utakmica. U 296. utakmici dva velika rivala najefikasniji u pobedničkom timu bili su Lebron Džejms sa 30 poena, pet asistencija i četiri skoka i Rasel Vestbruk sa 24 poena i 11 asistencija. Entoni Dejvis pobedi je doprineo sa 17 poena i 16 skokova.

U ekipi iz Bostona najbolji je bio Džejson Tejtum sa 34 poena, uz osam skokova i tri asistencije. Robert Vilijams dodao je 13 poena, a Džoš Ričardson 11.

Košarkaši Njujorka pobedili su San Antonio sa 121:109 i prekinuli niz od tri poraza. Ar Džej Baret predvodio je Nikse sa 37 poena, od kojih je postigao sedam "trojki" iz osam pokušaja. Aleks Berks postigao je 18 poena, Manuel Kvikli 16, a Džulijus Rendl 15 poena, uz sedam skokova i sedam asistencija.

San Antonio pretrpeo je drugi uzastopni poraz, a najefikasniji u toj ekipi bio je Derik Vajt sa 26 poena, sedam asistencija i šest skokova. Dedžonte Marej dodao je 15 poena, uz po sedam skokova i asistencija.

To je bila prva pobeda Njujorka protiv San Antonija od 2. januara 2014. godine.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track