Lukašenko: "Skoro svaki put pričam sa Putinom o Srbiji"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kaže da na skoro svakom sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovara o Balkanu, a time i o Srbiji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.12.2021.

07:05

Lukašenko:
Foto: EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

"Moram vam reći da razgovaram o Balkanu na skoro svakom sastanku sa predsednikom Putinom. A koga imamo na Balkanu? Tačno, imamo Srbiju. Uvek je bila uporište Slovena na Balkanu. I danas je", rekao je Lukašenko tokom sastanka sa predsednikom grupe prijateljstva sa Belorusijom Skupštine Srbije Dragomirom Karićem.

"Veoma često razgovaramo o problemima sa kojima se suočavate. Mi smo posvećeni veoma dobroj saradnji", dodao je predsednik Belorusije.

Kako prenosi beloruska agencija Belta, Lukašenko je tokom sastanka sa Karićem, naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svestan toga i podsetio na nedavni sastanak Vučića i Putina u Sočiju.

"Putin veoma ceni ljude na koje može da se osloni. Mi često razgovaramo o Srbiji", naveo je Lukašenko.

Vučić je krajem novembra razgovarao sa Putinom u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: