Ančeloti: Luka odigrao veoma dobro; Barsa? Ne zanima me da li će da prođe

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 05:32

"Imamo kvalitet da osvojimo La ligu i da se borimo za Ligu šampiona", poručio trener Madriđana

Real Madrid je nastavio seriju pobeda protiv Intera (2:0), četvrti put u poslednjih pet utakmica nije primio gol i to je ono što Karla Ančelotija posebno čini zadovoljnim. Pored činjenice da su Kraljevići u Ligi šampiona prošli kao prvi u grupi, odnosno da su lideri La lige i da imaju čak 16 bodova više od Barselone.

Govorio je Karleto na razne teme posle susreta sa Nerazurima, pa se tako dotakao i našeg Luke Jovića. Srpski reprezentativac nije bio učinkovit kao protiv Sosijedada pre nekoliko dana (gol i asistencija), ali ponovo je bio starter i pružio sasvim solidnu partiju.

Izabrane vesti

Novinare je zanimalo da li bi Jović mogao da bude starter i u gradskom derbiju sa Atletikom idućeg vikenda, jer nije najjasnije u kakvom je zdravstvcenom stanju Karim Benzema...

"Luka je odigrao veoma dobro, značio je ekipi u fazi napada, odnosno kada je trebalo da kontrolišemo posed. Pred nama su dani kada ćemo videti da li Karim može da se oporavi. Ja mislim da će uspeti".

Luka Modrić odigrao je celu utakmicu, godine mu ne predstavljaju problem...

"Naravno da u toj životnoj dobi mora da se odmori. Evo sad ima pet dana do sledeće utakmice. Mislim da se on sasvim dobro odmara kod kuće, ima miran život. Imamo tu Kamavingu i Valverdea - oni igraju odlično kad god dobiju šansu".

Odbrana funkcioniše sve bolje.

"Dobro nam ide, primećujem sve veću posvećenost kod igrača kada je u pitanju defanziva. Možda ponekad ne pritiskamo dovoljno visoko i možda estetski to ne izgleda najbolje, ali dobro se osećamo, udobno nam je u takvoj ulozi".

Na pitanje da li želi da Barsa prođe dalje Ančeloti je kazao:

"To me ne zanima, gledaću utakmicu, pa onda žreb".

Može li Real da ode do samog kraja u Ligi šampiona?

"Imamo kvalitet da osvojimo La ligu i da se borimo za Ligu šampiona. Ali ima i intenzivnijih ekipa od naše, drugačijih kvaliteta... Mi možda ne možemo tako dobro da se branimo na otvorenom prostoru, međutim imamo mnogo drugih prednosti, mnogo iskustva i puno zalaganja", zaključio je italijanski stručnjak.


tagovi

Karlo AnćelotiLuka Jović

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara