Džejmi Meklaren (©youtube/Melbourne City FC)
Džejmi Meklaren (©youtube/Melbourne City FC)

Ništa od revolveraškog obračuna: Pert bez povređenog Staridža laka meta za "gladnog" Meklarena

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.12.21. | 02:38

Australija 1: Melburn Siti veliki favorit protiv Glorija na otvaranju 4. kola prvenstva

Australijska A liga vraća se u akciju još jednim setom mečeva sredinom nedelje. Na premijeri 4. kola aktuelni prvak Melburn Siti dočekuje Pert Glori, željan iskupljenja pošto je osvojio samo bod u poslednja dva duela u šampionatu. Nema sumnje da će momci Patrika Kisnorba biti "gladni" da osvoje veoma važna tri boda, ali i gostujući sastav u svom taboru ima kvalitetna imena i neće pasti bez borbe (09.45).

Pert je na petom mestu na tabeli, ali sa istim učinkom u uvodne tri runde kao predstojeći rival. Ipak, dva tima u različitom raspoloženju pristupaju sukobu, pošto je ekipa sa Zapada prošle nedelje savladala Viktori u Melburnu, dok je Melburn Siti izgubio pre četiri dana od Vestern Junajteda sa 1:0.

Izabrane vesti

09.45: (1,40) Melburn Siti (4,40) Pert Glori (7,25)

Dok će navijači Sitija očekivati rotaciju sastava usred ovog užurbanog rasporeda početkom decembra, još jedan razlog zbog kojeg bismo mogli da vidimo neke kadrovske promene protiv Perta može da bude u taktičke svrhe. Poraz od Vestern Junajteda bio je šok za branioca krune, a Patrik Kisnorbo će tražiti značajno poboljšanje u tom učinku kada njegov tim ponovo izađe na teren.

Imajući u vidu pedigreMetjua Lekija, Džejmija Meklarena i Endrua Nabuta, nema dileme da je udarna trojka Sitija mogla bolje posle "suše" protiv gradskog rivala. Nabut je bio vredan na desnoj strani i Meklaren je imao nekoliko dobrih šansi, ali niko od njih, pa ni Leki nisu uspeli da pruže neophodan doprinos u prvom porazu Sitija u sezoni. Pošto je propustio silne prilike, Meklaren će biti posebno "gladan" golova jer želi da osvoji treću uzastopnu Zlatnu kopačku. Sitijeva "devetka" ima impresivan skor protiv svog nekadašnjeg tima Pert Glorija, pošto je postigao devet golova na 11 duela.

Mnogi neutralni ljubitelji fudbala na Petom kontinentu sa nestrpljenjem su iščekivali duel Sitija i Glorija, zbog dva dokazana strelca, ali gosti neće moći da računaju na bivšu zvezdu Liverpula Danijela Staridža. Iskusni centarfor propustiće treći uzastopni meč Perta, pošto trener ekipe Ričard Garsija ne želi da rizikuje sa bivšim reprezentativnim napadačem Engleske.

Staridž je izašao iz karantina samo nedelju dana pre početka sezone i dobio je svega nekoliko minuta za igru u Glorijevom remiju u prvom kolu sa Adelajd Junajtedom na HBF Parku. Od tada nije igrao, a Garsija je rekao da je Staridž jačao svoju kondiciju.

"Nadamo se da će sredinom januara biti spreman da igra punih 90 minuta", rekao je Garsija.

Iako je učinak Melburn Sitija na domaćem terenu u poslednjih nekoliko sezona bio veoma impresivan, okršaji protiv Perta nisu baš uvek donosili najbolja sećanja navijačima Građana. Možda je teško poverovati, ali Siti nije pobedio Glori u AAMI parku od 2016. i nema sumnje da će Kisnorbovi ljudi želeti da to promene.

Poslednji okršaj Melburna protiv Perta je svakako bila noć za pamćenje Građana, pošti je to bila pobeda od 3:1 u gostima, u kojoj je Džejmi Meklaren postigao 100. i 101. gol u A ligi. Pre tog duela Siti se radovao samo na jednom od osam okršaja između timova.

AUSTRALIJA 1 - 4. KOLO

Sreda

09.45: (1,40) Melburn Siti (4,40) Pert Glori (7,25)

Petak

09.45: (2,65) Njukasl Džets (3,05) Velington (2,65)

Subota

07.05: (2,35) Vestern Junajted (3,25) Brizbejn (2,90)

09.45: (2,25) Adelajd (3,25) Melburn Viktori (3,05)

09.45: (2,30) Sidnej Vonderers (3,25) Mekartur (2,95)

Nedelja

08.15: (3,05) Central Koust Mariners (3,25) Sidnej (2,25)

*** kvote su podložne promenama

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------



tagovi

AustralijaAustralija 1Melburn SitiPert Glori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara