Bez zaključivanja ocena na polugodištu - struka podeljena VIDEO

Bez zaključivanja ocena đaka na polugodištu - predlog koji je podelio i struku, ali i roditelje.

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2021.

20:10

Bez zaključivanja ocena na polugodištu - struka podeljena VIDEO
Printskrin: TV Prva

Polovina ispitanih kaže da je to bespotreban dodatni pritisak na đake i nastavnike, dok sa druge strane više od 30 odsto njih tvrdi da bi se ukidanje zaključnih ocena loše odrazilo na učenje srednjoškolaca.

I mišljenja stručnjaka o zaključnim ocenama na polugodištu se razlikuju. Naš obrazovni sistem je okrenut ka ocenama, a ne ka znanju, što moramo promeniti, kaže predsednik Foruma beogradskih gimnazija Aleksandar Markov.

"Na zaključnu ocenu na kraju prvog polugodišta gledamo kao na jednu birokratsku proceduru koju mi nastavnici i učenici treba da ispunimo, a suštinski ne znači ništa", rekao je Aleksandar Markov, predsednik Foruma beogradskih gimnazija

"Dakle, ne moramo da čekamo knjižicu da vidimo uspeh, S dnevnik će to učiniti", objasnio je Markov.

"Mogu da se složim da S dnevnik može brzo da da podatke o opštem uspehu i vladanju, ali ukoliko nemamo zaključnu ocenu mi ne možemo znati koliko ima neocenjenih, negativnih ocena, ne znamo da li su roditelji imali uvid u S dnevnik", rekla je Marija Krneta iz ministarstva prosvete.

Razgovori o ukidanju zaključnih ocena na polugodištu tek slede, a poslanici Skupštine uskoro će razmotriti predlog da za zaključnu ocenu. Učenici ubuduće ne moraju da imaju četiri već samo tri ocene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: