Nemanja Matić (Foto: AFP)
Nemanja Matić (Foto: AFP)

Matić ponovo kapiten Junajteda: Nosim traku kući, uramiću je

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.12.21. | 18:23

"Kada pоčinjete da igrate fudbal u malom selu u Srbiji i kada igrate za tim koji poseduje samo jednu loptu, nije vam san da budete kapiten Junajteda. Sanjao sam tada da zaigram možda u srpskom prvenstvu za Crvenu zvezdu..."

Kao čovek koji je bio direktor fudbala u Red Bulu, ali i trener fabrike talenata pod imenom Lajpcig, Ralf Rangnik je prepoznat kao strateg koji preferira mlade fudbalere. Njegovim dolaskom u Mančester junajted, u perspektivi je otvoreno pitanje sudbine starijih fudbalera koji su prebacili tridesetu, a jedan od starosedelaca i najstarijih igrača na Old Trafordu svakako je Nemanja Matić. Srpski vezista nije ulazio u igru na Rangnikovom debiju protiv Kristal Palasa, ali je nemački stručnjak odlučio da upravo Matić kao kapiten izvede ekipu na poslednjoj utakmici grupne faze Lige šampiona protiv Jang Bojsa.

Rangnik je tako na neki način vratio kapitensku traku momku iz Vrela koju je ovaj prvi put obavio oko ruke 2019. godine u meču sa Astanom, a koju je potom nosio u još nekoliko navrata. Kako je trenutno njen primarni vlasnik Hari Megvajer, odluka Nemca da je dodeli Srbinu nagoveštava da engleski štoper neće početi duel na Teatru snova, a da će verovatno ista sudbina zadesiti i Bruna Fernandeša koji je zamenik prvog među jednakima.

Izabrane vesti

"Kada pоčinjete da igrate fudbal u malom selu u Srbiji i kada igrate za tim koji poseduje samo jednu loptu, nije vam san da budete kapiten Junajteda. Sanjao sam možda da zaigram možda u srpskom prvenstvu za Crvenu zvezdu, ali sada sam u Mančester Junajtedu. Ponosan sam, nosim sve trake kući, a ova će biti uramljena", rekao je 33-godišnjak za klupski sajt.

Matić je ove sezone upisao 14 nastupa u svim takmičenjima, od čega osam u Premijer ligi gde je namestio i dva gola. Međutim, znatno veću minutažu imale su mlađe snage u vidu Skota Mektominija i Freda koji su najčešće činili tandem defanzivnih vezista.

"Mislim da su sjajni ljudi, odlični za atmosferu u svlačionici. Reč je o vrlo važnim igračima za ekipu koji napreduju iz utakmice u utakmicu. Ne dobijaju dovoljno pohvala. One uglavnom idu na račun onih koji postižu golove, ali pre ili kasnije Fred i Mektomini dobiće ono što zaslužuju. Oni nam daju stabilnost", rekao je Matić.

Treneru Rangniku će okršaj protiv Jang Bojsa biti tek drugi na klupi Junajteda. Iako se protiv Palasa video njegov pečat u dobroj meri sačinjen od Gegenpressinga, Matić smatra da postoji još mnogo prostora za međusobno razumevanje sa novim šefom stručnog štaba.

"Moramo da se trudimo da impresioniramo trenera, da pokažemo kvalitet i da zaslužujemo da igramo. Svaki trener ima svoje deje, a na nama je da se prilagodimo i razumemo ih što je preciznije moguće. Svi su primetili delić njegove filozofije protiv Kristal Palasa, visoki presing, organizaciju. Tek smo par dana zajedno i nismo imali vremena da još dublje proniknenmo u njegove zamisli", reako je Matić pred okršaj sa Jang Bojsom.

Na papiru se duel protiv Švajcarskog predstavnika na oproštaju od grupne faze vodi kao onaj iz kategorije "bez rezultatskog značaja za Junajted", ali Matić i ekipa na njega gledaju malo drugačije.

"Već smo obezbedili nokaut fazu sa prve pozicije u grupi, ali želimo tri boda na Old Trafordu", zaključio je Srbin koji će pokušati da pokaže novom treneru da nije pogrešio kada mu je vratio traku, odnosno da u 34. godini života još nije za staro gvožđe.


tagovi

Ralf RangnikNemanja MatićkapitenMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara