Ibrahimović i Čalhanoglu (AFP)
Ibrahimović i Čalhanoglu (AFP)

Ibrahimović: Čalhanoglu ne bi video Inter da nije bilo Eriksenove tragedije

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.12.21. | 17:07

"Pre nemilog događaja nijedan tim nije bio zainteresovan za Turčina", smatra legendarni Šveđanin

Poznat je Zlatan Ibrahimović kao fudbaler britkog jezika koji ne uvija u oblandu ono što želi da kaže, već zbori po principu "Što na umu, to na drumu". Ništa drugačiji pristup ne primenjuje ni u drugom delu svoje biografije naslovljene "Adrenalin" koju je u saradnji sa Šveđaninom pisao novinar Gazete delo Sport, Luiđi Garlando.

Jedan mali odeljak bavi se Ibrinim nekadašnjim saigračem Hakanom Čalhanogluom koji se minulog leta drznuo da ne produži ugovor sa Milanom, te je kao slobodan igrač pojačao gradskog rivala i šampiona Italije, ekipu Intera. Nije Turčin ni prvi ni poslednji koji je menjao crveno-crni, za crno-plavi dres ili obrnuto. Mada to nije učinio direktno i sam Ibrahimović spada u grupu fudbalera koji su nastupali za oba milanska velikana, ali Šveđanin veruje da je Čalhanoglu postupio po modelu "Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane".

Izabrane vesti

"Moramo da mu zahvalimo na svemu što je uradio za klub i poželimo dobre stvari u nastavku karijere, ali način na koji je otišao ne izgleda dobro i ispravno. Čalhanoglu se okoristio o tragičnu situaciju. Da se Kristijanu Eriksenu na evropskom prvenstvu u dresu Danske protiv Finske nije desilo to što se desilo, Čalhanoglu nikada ne bi potpisao za Inter. Pre toga, nijedan tim nije bio zainteresovan za njega", smatra Ibrahimović.

Bilo kako bilo, Čalhanoglu se ispostavio kao veoma produktivno pojačanje Neroazura - odigrao je 14 utakmica i postigao i namestio po pet golova u Seriji A. Od toga je postigao tri gola i upisao jednu asistenciju u novembru zbog čega je tokom današnjeg dana proglašen za igrača meseca. Pritom je pre tačno mesec dana bio strelac protiv bivšeg kluba u Derbiju dela Madonina.



tagovi

ac milanMilanInterInter Milan

Obaveštavaj me

Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara