Vučić: Našli smo rešenje za Zakon o eksproprijaciji

Nacionalne vesti - Utorak 07.12.2021 - 12:51

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se traži način da se kompletan Zakon o eksproprijaciji stavi van snage i da to bude u skladu sa Ustavom.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
Vučić je rekao da mu je jasno da se u narednih deset ni mesec dana ne može postići dogovor o tome kako taj zakon treba da izgleda.
 
"Neka se u budućnosti dogovaraju svi oni koji misle kako bi to trebalo da izgleda. Naše je da vidimo da se taj zakon isključi iz pravnog prometa i tražimo način kako da to izvedemo u skladu sa Ustavom Srbije", rekao je Vučić novinarima posle obilaska završnih radova na izgradnji zgrade BW Terraces i na fasadi Kule "Beograd". 
 
 Na pitanje da li se razgovara o izmeni dela tog zakona koji se odnosi na isplatu i da li će tržišna vrednost biti isplaćena samo onima čija je imovina uknjižena, Vučić je kazao da se ne traže takva rešenja jer je, kako kaže, o tome nemoguće postići dogovor.
 
"Kako da isplatimo za nelegalne objekte? Ne tražimo takva rešenja, jer je oko toga nemoguće dogovoriti se. Kada dođu vremena u kojima nemoguća rešenja postaju normalna, onda o tome bolje da ne razgovaramo", rekao je Vučić i ponovio da će najkasnije do četvrtka ujutro izaći sa rešenjem.
 
Podsećamo, ekološke inicijative protekle dve subote pozivale su na proteste širom Srbije, protiv Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu, koji su, kako smatra struka, pravljeni „po meri“ za projekat Rio Tinto, rudarenje litijuma na području Jadra.
 
Protest je najavljen i za ovu subotu, sa istim zahtevima.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: