Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 7. 12. 2021.

| Ekonomija

Firmi kojoj su Nišlije platile cvetnog pauna Vranjanci daju 3 miliona dinara za Sneška Belića i još 5 ukrasa

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti, Danas
novogodisnja dekoracija
Garancija na ukrase vredne 3 miliona dinara je 2 godine; Ilustracija, foto: Vanja Keser

Atelje za izradu topijarnih figura Kucljak, Nišlijama poznat zbog figure cvetnog pauna u čairskom parku plaćenog više od pola miliona dinara, a Zaječarcima zbog kupovine 4 novogodišnja ukrasa po ceni od 19.000 evra, jedini se prijavio na tenderu koji je JP Urbanizam i izgradnja raspisao za kupovinu novogodišnje dekoracije za Gradski park.

Predmet nabavke bilo je 6 svetlećih figura, sa precizno definisanim pojedinostima, a atelje je pretposlednjeg dana za prijavu na tender ponudio da ih izradi po ceni od 3 miliona dinara, kolika je i bila procenjena vrednost nabavke.

Kako piše u tenderskoj dokumentaciji, Urbanizam je tražio da kupi svetlećeg Sneška Belića, visine 3 metra, lokomotivu voza sa dva vagona, dužine 8 metara i visine oko 2,5 metra, 3D figuru anđela, vilu sa tri leptira, novogodišnji pehar i 2D dekorativni ram za slikanje sa sirenom.

Garancija za novogodošnju dekoraciju, koja će Vranjance ove godine koštati 3 miliona dinara, je 2 godine, a napraviće je beogradski Atelje za izradu topijarnih figura Kucljak, firma od koje je JKP Mediana Niš 2019. godine za 580.000 dinara nabavila cvetnog pauna za čairski park.

Poput Vranjanaca koji su u tenderu precizno definisali pojedinosti figura, i iz ovog preduzeća su preko javne nabavke upravo i tražili da kupe baš cvetnu figuru pauna.

Zaječarce su 4 novogodišnje figure prošle godine koštale 19.000 evra, a na to je reagovalo Udruženje "Zaokret019", koje je zbog moguće zloupotrebe u javnoj nabavci podnelo i krivičnu prijavu protiv JKP Timok.

Zaječarci su za taj novac kupili ćup sa cvećem, svetleću fontanu, vilu i svetleći prolaz.

Podsetimo, od 2016. godine Vranjanci su na novogodišnju rasvetu potrošili 2,05 miliona dinara, s tim što prošle godine nije nabavljana, već korišćena ona koja je 2019. godine plaćena 800.000 dinara.

Gradska vlast, sa druge strane, i ove godine objavljuje da neće biti organizovanog dočeka na otvorenom i da će novac proslediti u humaniratne svrhe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mikac

    09:53 // 8. 12. 2021.

    sam nek šljašti i polu-sija, nema si lepše neg kad platiš na drugari da ti naprae nešto ubavo...će se oduševimo,a tek oni!!srećna nova i izbori aprila

  • Lola

    17:11 // 7. 12. 2021.

    Ne vidim svetla, ni dekoracije! Ljudi su tuzni, besni, netolerantni, pakosni, samozivi, izgubljeni... to je glavni utisak!

    • VAR tehnolog

      06:58 // 8. 12. 2021.

      ...zatucani, nepismeni, ispranog mozga , provincijalnog duha, uplaseni... Znaju i oni, koji odlucuju o dekoraciji, da je tao kic i papreno, ali, nekad moraju da slusaju one " odozgo" a nekad i da bi uzeli procenat !

  • Nema kuce za sta da nas ujede

    15:27 // 7. 12. 2021.

    Zar ne ide prase za Novu godinu? Da probamo to. Onaj paun nije nesto obelio obraz.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: