Veljko Birmančević (Reuters)
Veljko Birmančević (Reuters)

Veljko Birmančević postaje najskuplji igrač u istoriji švedskog fudbala?

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.12.21. | 10:44

Šveđani su ubeđeni da će Malmeu doneti ogroman novac

Titula je osvojena, Veljko Birmnačević je u velikom stilu okončao prvu sezonu u švedskom fudbalu. Letos je bio najbolji igrač u kvalifikacijama za Ligu šampiona i ključnim golovima uveo Malme u elitno takmičenje, a potom je odigrao jednu od glavnih uloga u osvajanju titule nacionalnog prvaka. Sa 13 golova i četiri asistencije na 40 utakmica je oduševio švedsku fudbalsku javnost.

Brimančević je ostavio toliko dobar utisak da se već spekuliše kako bi posle samo godinu dana mogao da napusti Malme. I sam je nedavno priznao da bi mogao da završi u nekoj od “liga petice”. On i hrvatski napadač Antonio Čolak su igrači koje će Malme teško uspeti da zadrži.

Izabrane vesti

“Trenutno se ne zna ko odlazi, a ko ostaje. Ja lično ne znam ništa o mojoj budućnosti. Obojica imamo jaku sezonu iza nas. Jedan od nas, a možda i oba, će otići u jaču ligu. Bilo bi mi čudno ako Čolak ne dobije ponudu iz neke jake lige”, rekao je Birmnačević za švedske medije.

Fudbalski analitičar Hase Bake koji radi koo stručni konsultant na televiziji veruje da bi Birmančević mogao da postane rekordna prodaja u istoriji švedskog fudbala.

“Bimančević će Malmeu doneti 100.000.000 kruna (oko 10.000.000 evra op.a.) od prodaje. Sa njegovim normalnim razvojem, to su realne cifre”, rekao je Bake.

Do sada je najveća prodaje iz Švedske bio transfer Aleksandra Isaka u Borusiju Dortmund za 8.600.000 evra 2016 godina. Pre toga je 15 godina odolevao rekord Zlatana Ibrahimovića koji je iz Malmea otišao u Ajaks za 7.800.000 evra. Birmnačević bi mogao da nadmaši te transfere…

Komplimente na njegov računa sipa i legendarni danski golgeter Jon Dal Tomason. Nekadašnji napadač Njukasla, Fajenorda, Milana, Štutgarta i Viljareala veruje da Srbin može još bolje od ovoga.

“Da, verujem da u njemu postoji prostor za prelazak na viši nivo. On je fantastičlan fudbaler koji je imao određene poteškoće na početku sa aklimatizacijom. Ali to je nešto što se dešava mnogima kada dođu u novu ligu, drugaliju kulturu i različit fudbalski ambijent. Birmančević ima kvalitet koji bi poželeo svaki trener i klub. Postiže golove i kreira ih. Uvek može da smisl neštoi sa loptom na protivničkoj polovini”, rekao je Tomason za švedske medije.

Birmančević je nominovan među trojicom kandidata za mladog igrača godine u Švedskoj od strane žirija u kojem učestvuju po 16 trenera i kapitena tamošnjih prvoligaša plus razni eksperti i novinari.


tagovi

Veljko BirmančevićZimski prelazni rok 2022Jon Dal TomasonMalme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara