Levandovski: Raznelo me to što nisam dobio Zlatnu loptu 1Foto: EPA-EFE/ PHILIPP GUELLAND

Opšti je utisak da je zaslužio Zlatnu loptu; nažalost, kada je bio zaista neuporediv sa najužom konkurencijom, u sezoni 2019/20 koju je i sam minhenski Bajern obeležio osvajanjem Lige šampiona, Zlatna lopta nije dodeljena, prevashodno zbog pometnje koju je napravio korona virus. Godinu dana kasnije, Robert Levandovski nije ostvario isti san: zbog podignutog pehara namenjenog prvaku Južne Amerike, Leo Mesi je po sedmi put osvojio Zlatnu loptu, što je samog Levandovskog veoma pogodilo.

Tokom samog glasanja, Leo Mesi je u foto-finišu pobedio Levandovskog; javnost je navijala za reprezentativca Poljske, međutim argentinski as je dobio najviše glasova.

Nije Levandovski odmah po uručenju nagrade za najboljeg strelca, koja je uspostavljena upravo na poslednjoj dodeli Zlatne lopte, bio iskren tokom davanje izjave, ali jeste nakon što su mu se slegli utisci.

„Bio sam jako tužan što nisam pobedio, nema razloga da to krijem. Bio sam tako blizu, takmičeći se sa Mesijem za trofej… To samo pokazuje koliki sam nivo dostigao. Cenim Mesija, sve što je ostvario u karijeri. Ali, raznelo me to što nisam pobedio, drago mi je što te nedelje nisam igrao za Bajern“, poručio je Levandovski.

Mesi je prilikom dobijanja Zlatne lopte rekao da je poljski fudbaler zaslužio za 2020. godinu, ali Levandovski tim rečima ne pridaje nikakav značaj.

„Njegove reči bi mi značile kada bih osećao da su iskrene, a ovako su prazne“, smatra poljski napadač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari