Zdravlje

Ljubav

Orah, odnosno ljuska u kombinaciji sa alkoholom leči mnoge bolesti!

Orah, odnosno ljuska oraha u kombinaciji sa alkoholom leči mnoge bolesti! Jačina alkohola ne bi trebalo da bude niža od 40 stepeni. Tinktura je korisna kod dijabetesa, a snižava pritisak i holesterol, pogledajte kako se pravi i koristi!

Orah, odnosno ljuska u kombinaciji sa alkoholom leči mnoge bolesti! Svet Plus




U plodu oraha nalazi se rekordna količina širokog spektra biološki aktivnih, korisnih supstanci za ljudski organizam.


Ljuske od oraha imaju jedinstven hemijski sastav. Sadržaj joda, natrijuma, kalijuma i magnezijuma, vitamini grupe B, C, E, A pa čak i D i PP, tanini, aminokiseline, antioksidansi koji sprečavaju prevremeno starenje i niz drugih blagodeti, pomažu u rešavanju brojnih zdravstvenih problema. 


Na primer, kod poremećaja rada ili disfunkcije štitne žlezde, kao i endokrinog sistema uopšte. Od velike je pomoći i kod problema sa želucem, crevima, a obnavlja i imuni sistem. Tinktura je korisna i kod dijabetesa, a snižavaju pritisak i holesterol.







Za pripremu tinkture potrebne su ljuske od oraha i votka ili rakija, čija jačina ne bi trebalo da bude niža od 40 stepeni. 


Za pripremu koristite kilogram ljuski oraha. 


Prvo ih prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoje oko pet minuta. Ocedite vodu i stavite ljuske u staklenu teglu ili flašu. Sipajte litar alkohola i dobro zatvorite poklopac. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu 3-4 dana. Zatim izvadite, protresite i ostavite da odstoji još 3-4 dana.

Gotovu smesu čuvajte u posudi od tamnog stakla kako direktna sunčeva svetlost ne bi uništila korisne supstance i ne smanjila njen lekoviti efekat. 






Čuvajte na tamnom i hladom mestu ili u frižideru, onda ova tinktura ne gubi svojstva tri godine ili više.


Tinktura se pije tako što se u čašu vode nakapa 5-7 kapi, tri puta dnevno pre jela. 


Ako se koristi kao oblog, potrebno je nakvasiti gazu ili krpu pa naneti na bolno mesto i fiskirati zavojem. Obloge ne koristite više od jednom u toku dana, a najbolje noću.




Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink

Povezane vesti:


>