Zbog beskućnika zaključavaju Železničku stanicu u Nišu

Preduzeće "Srbija voz" zaključava Železničku stanicu u Nišu zbog beskućnika jer je bilo incidenata pa je često bila "neophodna intervencija organa reda".
Zbog beskućnika zaključavaju Železničku stanicu u Nišu
Foto: Pixabay
Kako je objavio portal Južne vesti, slučaj je prijavljen niškom Centru za socijalni rad, a policija i centar to negiraju.
 
U "Srbija vozu" kažu da je stanica zaključana od 20 časova do dva sata posle ponoći, objašnjavajući da je osnovna namena železničkih čekaonica prihvatanje putnika sa važećim voznim kartama i da po odlasku voza koji ide do Lapova i sat vremena pre polaska voza koji vozi za Belu Palanku, stanicu zaključavaju zbog beskućnika.
Oni navode da je čekaonica, iako nema grejanja, godinama "stecište beskućnika" i da su uznemiravali punike i zaposlene.
 
Međusobne svađe i fizički obračuni su uznemiravali redovne putnike, pa je vrlo često, u cilju sprečavanja većih incidenata, neophodna intervencija organa reda, navode iz "Srbija voza".
 
U tom preduzeću tvrde da su se pismeno obraćali i socijalnoj službi Grada Niša, kako bi dugoročno rešili problem sa beskućnicima.
 
"S obzirom na to da se niko od nadležnih nije oglašavao, a problem je postajao sve veći naročito u vreme pandemije, Sekcija za saobraćajno-komercijalne poslove Niš postupila je u skladu sa propisanim Pravilnikom o organizaciji prevoza putnika", ističu u preduzeću "Srbija voz".
 
U niškom Centru za socijalni rad ističu da nije bilo prijava bilo kakvih incidenata sa beskućnicima na Železničkoj stanici i da imaju saznanja o samo jednoj osobi koja tu boravi, ali da nije reč o beskućniku i da takve osobe nemaju na evidenciji.
 
Oni potvrđuju raniju izjavu pomoćnice gradonačelnice Dušice Davidović da nema osoba bez krova nad glavom u Nišu, već samo onih koji u toku zime ne mogu sebi da obezbede grejanje, u čemu im pomažu. 
  • Željko

    07.12.2021 12:10
    Gde će vam duša?
    Zašto ne pustite ljude da se tamo ugreju a ne da vam ljudi umiru od smrzavanja na klupama u parkovima.
  • Branko

    07.12.2021 07:58
    Jad i beda
    Pomoci ovim jadnim ljudima bar od hladnoce da se sklone,neko svratiste otvoriti ali ne ovo je AV "zlatno doba"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.