Читај ми!

Sreća i radost u domu Dimitrijevića – stigla pomoć desetočlanoj porodici

Mirjana Dimitrijević iz Velike Sejanice kod Grdelice letos je na svet donela trojke, a kod kuće su je čekali petogodišnja ćerkica i trogodišnji blizanci. U ovoj desetočlanoj porodici sreće ne nedostaje, ali strahuju za budućnost jer im je jedini siguran mesečni prihod 18.000 dinara pomoći za četvrto dete. Nadu u bolje dane odškrinuli su im mladi ljudi koji su im poklonili svoju nagradu povodom 10 godina kompanije.

Pune žice dečjeg veša i obuće pred vratima, a iz kuće ne dopiru ni plač ni graja, kao da u ovom skromnom, složnom domu ne raste šestoro mališana. Iako joj ruke ni na tren nisu prazne, dvadesetšestogodišnja majka Mirjana osmeh sa lica ne skida.

"Ništa bez svekrve, ona mi pomaže, pomaže nam prababa naša Branka i nas tri čuvamo njih šest", kaže Mirjana Dimitrijević, majka šestoro dece.

Vladana, Sloboda i Anđelija ispunile su kuću radošću, ali i neizvesnošću. Jedini siguran mesečni prihod je 18.000 dinara pomoći za četvrto dete. Otac ih gotovo i ne viđa. Ne bira sezonske poslove u prestonici da porodici obezbedi najosnovnije.

"Jedno mleko košta 1.950 dinara, ono nam traje dan i onda svakog drugog dana kupujemo dohranu za njih", dodaje Mirjana.

A mnogo treba. Kuća stara, kupatilo nedovršeno, krevetac jedan za tri bebe.

"Da se opravi, da se to pristegne malo, da to ne duva na decu, da to sve sve što postoji. Te prozore, to je još pokojni svekar stavljao", navodi Svetlana Dimitrijević, Mirjanina svekrva.

Pokucavši na vrata, nadu u bolje dane odškinuli su im mladi ljudi. Svoju nagradu povodom 10 godina kompanije darivali su Dimitrijevićima.

"Davanjem činimo dobro delo, a ovaj život lepšim i uvek se trudimo da doprinesemo na lokalnom nivou kad god smo to u mogućnosti", kaže Marko Makić, Jisk Leskovac.

"Pročitali smo da je neophodan orman, da su neophodni jorgani, jastuci za zimu, tako da kolege su te koje su stvarno iz srca to darivale", dodaje Miodrag Zdravković, regionalni menadžer.

Petogodišnja Una i blizanci Vidoje i Vukan bili su nestrpljivi da otvore novogodišnje paketiće.

Upkos oskudici, kažu, bogatijih u grdeličkom kraju nema. Samo da je zdravlja, posebno za Slobodu, koja je zbog urođene srčane mane kući stigla poslednja.  

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво