OTP grupa kupila grčku banku u Albaniji

Mađarska OTP grupa saopštila je danas da je potpisala ugovor o kupovini 100-procentnog udela grčke Alfa banke u Albaniji za 55 miliona evra.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.12.2021.

17:43

OTP grupa kupila grčku banku u Albaniji
Foto: Depositphotos/tatsianama

Očekuje se da će kupovina biti završena do kraja drugog kvartala 2022. godine, nakon dobijanja neophodnih regulatornih odobrenja, navodi se u saopštenju OTP grupe, preneo je biznis portal za Jugoistočnu Evropu Seenews.

"Sa ukupnim tržišnim učešćem po osnovu aktive od skoro 5,0 posto, Alfa banka je osma najveća na albanskom bankarskom tržištu, a kao univerzalna banka je aktivna u poslovanju sa stanovništvom i privredom", saopšeno je iz OTP-a.

Nakon završetka transakcije, ova bankarska grupa će imati 11-procentni udeo na tržištu Albanije, navela je Alfa banka u odvojenom saopštenju.

OTP grupa je 2019. godine stekla 100-procentni udeo u albanskoj podružnici francuskog Sosijete ženerala, koja je preimenovana u banku OTP Albanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: