Neizvesna organizovana proslava Nove godine u Nišu 1Foto: Vesna Torović

Još se ne zna da li će Nišlije biti u prilici da organizovano dočekaju Novu 2022. godinu na Trgu kralja Milana jer gradske vlasti nisu saopštile konačnu odluku o tome.

Većnica za turizam i kulturu Adriana Anastasov danas nije odgovorila na pitanja našeg lista, iako nam je obećano da će to učiniti posle danasnjeg kolegijuma u Gradskoj kući.

Ona je prethodno najavila da će zbog loše epidemiološke situacije sa korona virusom Grad Niš od 27. decembra do 2. janura organizovati dnevni novogodišnji program na više lokacija u gradu, kao i na lokacijama koje budu predložile gradske opštine.

“U skladu sa epidemiološkom situacijom Grad Niš priprema dnevni novogodišnji program za građane svih uzrasta. Cilj je da predstavimo što više ustanova i udruženja iz Niša, kako bi Nišlijama ponudili bogat program za odrasle i za najmlađe”, rekla je gradska većnica.

Ona je najavila da će dnevni novogodišnji program biti organizovan na dve lokacije u strogom centru Niša.

“Od 12 do 15 časova program će biti organizovan na Trgu kralja Milana i kod Tržnog centra ‘Kalča’. Program se priprema u saradnji sa Fakultetom umetnosti i Muzičkom školom. Organizivaćemo dan posvećen plesu, kao i dan za džez festival ‘Nišvil’, kada će biti predstavljeni njihovi bendovi. Nastupiće horovi i vokalna grupa ‘Konstantin’. Zaista se nadamo da će naši sugrađani i gosti koji dođu u Niš na doček moći da osete pretprazničnu i prazničnu atmosferu”, kazala je Anastasov.

Novogodišnji programi u opštinama

I svih pet gradskih opština u Nišu priprema dnevne novogodišnje programe.

Većnica za turizam i kulturu Adriana Anastasov saopštila je da još nije utvrđen datum i raspored tih programa.

“Sigurno je da će opština Pantelej tradicionalno organizirati “Božićno selo” u porti Pantelejmonske crkve, a opština Crveni krst u Tvrđavi. Opština Medijana priprema novogodišnji program u Svetosavskom parku”, naglasila je gradska većnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari