Mađarski pokret (MP) osudio pokušaj provokacije na subotnjem protestu građana 1Predsednik Mađarskog pokreta u Subotici, Ferenc Ševenj, foto: N. Jakovljević

Mađarski pokret (MP) osudio je danas pokušaj provokacije vozača automobila kikindske registracije, koji se dogodio prošle subote na mirnom protestu građana koji su na sat vremena blokirali saobraćajnicu u centru grada zbog usvajanja Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Predsednik MP Ferenc Ševenj rekao je za Danas da se iz pravca Glavne autobuske stanice pojavilo vozilo marke mercedes sa kikindskom registracijom, čiji je prtljažnik bio pun laminata, a da je vozač rekao da žuri kući iz neke prodavnice i da je po svaku cenu hteo da ide preko raskrsnice koja je bila blokirana.

Mađarski pokret (MP) osudio pokušaj provokacije na subotnjem protestu građana 2
Foto: Mađarski pokret

„Manji broj prisutnih su ušli s njim u kraću raspravu, kada su mu, između ostalog, objasnili da ima najmanje tri pravaca gde može neometano doći do centra grada, međutim on se nije pomerio, već ostao tamo tokom jednosatne blokade. Povremeno je svirao, neprestano minut-dva i nekoliko puta je izašao iz vozila i dobacivanjima pokušao isprovocirati prisutne koji nisu naseli na njegove provokacije”, naveo je Ševenj.

Prema njegovim rečima, po završetku blokade, neki od demonstranata koji su krenuli kući, videli su da je vozač vozio direktno do gradskog sedišta Srpske napredne stranke (SNS), koje se nalazi u neposrednoj blizini ove raskrsnice, i da je tamo parkirao.

„Naravno, ne možemo znati sa sigurnošću, ali se pretpostavlja da je najverovatnije išao u stranačke prostorije”, ocenjuje Ševenj.

On je najavio novi protest u subotu, 11. decembra i podsetio da su se građani na protestu poneli dostojanstveno i da nije bilo incidenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari