Najnovije vesti
Vesti Društvo
Korona virus - Presek za 6. decembar

KORONA PRESEK Blagi porast broja novozaraženih

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 13.837 osoba, od kojih je pozitivno 1.565 dok je, nažalost, 38 osoba preminulo.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
smanjena najnovija vest za novi push Foto: RAS Srbija
smanjena najnovija vest za novi push

Na respiratorima je 178 pacijenata.

Podsetimo, juče je od ukupno 8.901 testiranih, njih 1.244 je bilo pozitivno, dok je nažalost 41 osoba preminulo. Na respiratorima je bilo 165 pacijenata.

Novi soj koroma virusa - omikron izazvao je veliku pažnju, ali i bojazan koliko se razlikuje od prethodnih sojeva. Iako naši lekari apeluju da je još uvek rano da se o tome polemiše, jer ne postoji zvaničan stav koliko je mutacija odmakla u ovom slučaju, proizvođači vakcina uveliko se utrkuju ko će prvi izaći sa novom vakcinom.

Pročitajte još

S jedne strane, dobra vest je što ipak postoji rešenje, ali se nameće pitanje, koliko je ovo dobro, s obzirom da već imamo gotove vakcine koje takođe daju zaštitu bez obzira na mutacije, barem tako tvrde lekari.

Omikron je manje opasan od delta soja korona virusa, tvrdi dr Entoni Fauči. On se poziva na prve izveštaje o novom soju i kaže da su oni važni naučnicima pre nego što donesu zaključak.