Košarkaši Crvene zvezde (©MN Press)
Košarkaši Crvene zvezde (©MN Press)

Utakmica za nastavak tradicije: Zvezda juri osmu vezanu pobedu nad Cibonom

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.12.21. | 09:55

Crveno-beli u Beogradu nisu poraženi od zagrebačkog kluba već sedam godina, a ako računamo samo ligašku fazu, onda skoro dvanaest

Kratkotrajno rasterećenje takmičarskog kalendara zbog reprezentativnih kvalifikacija dalo je Crvenoj zvezdi ozbiljniji prostor i vreme za rad u Beogradu, što je automatski dalo rezultat jer je pobeđen Zenit usred Sankt Peterburga. Pred braniocem jadranske krune je novi period nešto dužeg ostanka kod kuće - uz kraću "ekskurziju" za meč sa Krkom u subotu -, a prva radna obaveza je utakmica protiv Cibone (TV Arena sport, 18.00).

Za prošlosezonskog osvajača triple krune biće to utakmica za nastavak tradicije pošto je Cibona godinama redovna "mušterija". Zvezda je trenutno u nizu od sedam pobeda nad zagrebačkim klubom kod kuće, a ako računamo samo ligaški deo, odnosno iz jednačine izbacimo onaj čuveni susret polufinala ABA lige u Beogradskoj areni, trijumfalni niz produžava se na bezmalo dvanaest godina. U tom periodu Crvena zvezda samo jednom nije slavila razlikom od bar deset poena...

Izabrane vesti

18.00: (1,03) Crvena zvezda (28,0) Cibona (12,0)

Crvena zvezda i pred večerašnji meč ima određenih nedoumica. Nikola Ivanović je na poslednjem treningu pred Zenit izvrnuo skočni zglob, Marko Simonović nije ni otputovao u Sankt Peterburg, a šef stručnog štaba nije želeo da otkriva karte pa će odluku o konačnom sastavu doneti pred izlazak na parket.

"Nakon utakmice sa ekipom Zenita, okrećemo se obavezama u ABA ligi i sledećem protivniku ekipi Cibone. Radi se o mladoj i talentovanoj ekipi, pa ćemo pokušati odgovornom i koncentrisanom igrom da opravdamo ulogu favorita u ovom meču", izjavio je trener Crvene zvezde.

Dejan Davidovac ističe da vremena za pripremu utakmice nije bilo mnogo, pošto se ekipa iz Sankt Peterburga vratila u subotu uveče.

"Naredni rival ekipa Cibone zaslužuje maksimalan respekt, mlada i ambiciozna ekipa, koja puno trči i koja može da napravi problem svakom rivalu. Mi želimo da opravdamo ulogu favorita u ovom meču, ali do bodova ćemo doći samo odgovornom i čvrstom igrom jer želimo da nastavimo sa pobedama pred seriju mečeva u kratkom vremenskom periodu koja nam sledi tokom ove i naredne nedelje".

Vladimir Jovanović (©MN Press)Vladimir Jovanović (©MN Press)

Cibona je uz FMP iz Železnika definitivno najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka ABA lige. Perspektivni trener Vladimir Jovanović uspeo je da izvuče dobre partije iz svog mladost sastava koji predvode Roko Prkačin, Lovro Gnjidić i Nejt Rivers, a posle devet rundi nekadašnji šampion Evrope i ABA lige ima skor 5-4. Sa gostovanjem Crvenoj zvezdi Ciboni kreće serija najozbiljnijih izazova, jer zatim slede mečevi protiv Budućnosti kod kuće, pa Igokea u Laktašima i Cedevita Olimpija u Zagrebu.

"Očekuje nas najteže moguće gostovanje u malo nezgodnom trenutku. Zvezda je sjajna evroligaška ekipa, odlično složena i vođena od strane Dejana Radonjića. Njihove odlične igre i pobeda protiv Zenita dovoljno govore o iskustvu i kvaliteti ekipe. Nismo imali ništa vremena za posebne treninge i pripremu, noć nakon utakmice s Alkarom mi smo već na putu. Odradićemo sve maksimalno koliko možemo i nadam se da će moji igrači to i prikazati. Mi moramo dati sve od sebe, parirati energijom i zalaganjem te odigrati utakmicu sa što manje grešaka", poručio je Jovanović.

Jedan od lidera Cibone Lovro Gnjidić nada se boljem izdanju nego protiv Alkara u domaćem prvenstvu gde je pretrpljen poraz.

"Nakon neugodnog poraza od Alkara idemo na teško gostovanje. Moramo skupiti glave, pripremiti se najbolje što možemo i odigrati mušku, tvrdu utakmicu. Ukoliko to sve ispoštujemo mislim da nećemo ništa moći sebi da zamerimo".

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak

Split - Borac 66:88

/Perković 13 - Pecarski 26/

Subota

Mornar - Mega Mozzart 79:75

/Gordić 14 - Matković 16/

Igokea - Partizan 68:70

/Voler, Stivens 18 - Smailagić 15/

FMP - Krka 87:76

/Tasić 14 - Gibs 24/

Nedelja

Cedevita Olimpija - Zadar 73:74

/Ogast 14 - Karter 19/

Budućnost - Studentski centar 78:70

/Kobs 22 - Kamenjaš 14/

Ponedeljak

18.00: (1,03) Crvena zvezda (28,0) Cibona (12,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaCibonaDejan RadonjićVladimir JovanovićABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara