Ljepota

Sofisticirane u odijelima od pliša

Sofisticirane u odijelima od pliša
Foto: N.N. | Sofisticirane u odijelima od pliša

Iako se od pliša najčešće prave pidžame ili kućne trenerke, mnoge poznate dizajnerske kuće napravile su elegantna odijela od njega.

Pliš je materijal koji je imao malo drugačiju namjenu. Zbog toga što je mek na dodir i veoma udoban i topao, pidžame i kućne trenerke pravile su se mahom od ovog materijala. Pliš je aristokratska tkanina, ima dugu istoriju, a njegova tekstura i sjaj su pravi izbor za zimske dane.

Pliš se najbolje kombinuje sa satenom, kožom, velurom i tvidom. U kombinacijama sa plišanim stvarima najbolje je izabrati jednu mat, a drugu sa blagim sjajem.

Međutim, mnogi poznati dizajneri odlučili su da ne igraju po pravilima pa su od ovog materijala napravili odijela koja su s jedne strane veoma udobna i topla, a s druge strane izrazito elegantna.

U tamnijim bojama, koje su u trendu tokom hladnijih dana, pliš može da parira i drugim materijalima od kojih su se odijela inače i pravila.

Odijelo od pliša u bojama poput bordo, tamnoplave, smaragdnozelene ili čak senfžute biće pun pogodak tokom predstojeće sezone.

Maslinastozelena i bordo savršene su za kombinovanje sa svim ostalim komadima, ali će vas zlatni sako ili crveni plišani komplet inspirisati da ove zime budete potpuno drugačije.

Ukoliko se odlučite za ovakvo odijelo, budite sigurni da ćete biti elegantni i u trendu, dok će vam u isto vrijeme biti veoma udobno, jer udobnost je ipak na prvom mjestu, s obzirom na to da treba da provedete nekoliko sati u izlasku, a s ovom kombinacijom udobnost je zagarantovana.

 

Blejzer, jakna ili mantil

Ako želite da posjedujete samo jedan komad od ovih materijala, neka to bude blejzer, jaknica ili mantil. Možete ih nositi po kući, u grad, na posao, gdje god da poželite. Postoji izobilje opcija koje su vam na raspolaganju, tako da ćete veoma lako moći da se spremite i osvojite grad svojim stilom.

Vaše bake i majke vjerovatno negdje u ormaru imaju poneku plišanu stvar koju možete iskoristiti. U njihovim vremenima pliš je bio veoma popularan, danas se vratio na scenu.

Kada pomislimo na pliš, odmah nam na pamet padaju - duga kosa u talasima, smjelo prstenje na rukama, tamno obojene usne, zavodljiva ljepota i određeni bunt sedamdesetih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije