Izvor: B92

Od sutra na snagu stupaju nova pravila za ulazak u Veliku Britaniju, koja se tiču svih stranih putnika, bez obzira na status vakcinacije.

Počevši od 7. decembra, Velika Britanija će dodatno pooštriti uslove za ulazak u zemlju, koji će važiti za sve strane putnike, uključujući i one koji se ne nalaze na njihovoj crvenoj listi, poput SAD.

Nova pravila su doneta zbog nove varijante koronavirusa, omikron soja, koji je dosad zabeležen kod 134 obolela u Velikoj Britaniji.

Od utorka, svi međunarodni putnici stariji od 12 godina će, bez obzira na status vakcinacije, morati da dostave dokaz o negativnom testu pre polaska na put – bilo da je u pitanju PCR ili brzi antigenski, koji nije stariji od 48 sati.

PCR test za samo 1 evro: Realnost ili prevara oglašivača?

Avio-kompanije će biti odgovorne da provere da li putnici imaju negativne testove pre polaska, zajedno sa popunjenim formularima za lociranje putnika, i nikome neće biti dozvoljeno da se ukrca na let za Veliku Britaniju bez njega.

Nedavno, 30. novembra, Velika Britanija je promenila svoja pravila zahtevajući da svi strani putnici, bez obzira na status vakcinacije, moraju da urade PCR test drugog dana u zemlji i da se samoizoluju u svojim hotelskim sobama dok ne dobiju negativan rezultat.

Pravila će biti ažurirana za tri nedelje.

Najlepša ulica u Velikoj Britaniji FOTO

Nigerija se od danas nalazi na crvenoj listi Velike Britanije, a brojne afričke zemlje uključujući Angolu, Bocvanu, Svazilend, Lesoto, Malavi, Mozambik, Namibiju, Južnu Afriku, Zambiju i Zimbabve već se nalaze na ovoj listi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.