Novosti

Lamborghini Urus slavi četvrti rođendan

Lamborghini Urus slavi četvrti rođendan
Foto: Lamborghini promo | Lamborghini Urus slavi četvrti rođendan

Lamborghinijev SUV nastavlja da obara rekorde.

Hrabra je bila odluka uprave italijanske marke da plasira SUV. Nisu svi sa oduševljenjem dočekali takvo vozilo od jednog sportskog proizvođača. No, četiri godine kasnije pokazalo se da je to bio korak u pravom smjeru, bar što se tiče prodaje. Sada, gotovo svi rivali "razjarenog bika" uveliko planiraju svoje SUV proizvode.

Urus je stupio na scenu 4. decembra 2017. i već iduće godine pokazao je da posjeduje ogroman komercijalni potencijal. Tako je Lamborghini zahvaljujući Urusu te 2018. godine upisao rast prihoda za nevjerovatnih 40 odsto (sa 1,009 milijardi evra na 1,415 milijardi evra). SUV je doprinjeo ogromnom rastu prodaje vozila, pa je tako italijanska marka 2019. godine ostvarila rekordnih 8.205 registracija.

Od početka karijere, Urus je stigao do više od 16.000 kupaca čime je ujedno postao novi najprodavaniji model ovog brenda, nadmašivši rekord koji je držao Gallardo. 

U Lamborghiniju navode da Urus stiže do potrošača na pet kontinenata, kao i da je čak 85 odsto kupaca ovog SUV-a ujedno i prvi vlasnik nekog od automobila sa značkom "razjarenog bika".

Pomenuti SUV je učinio i da Lamborgini značajno uveća svoje proizvodne kapacitete, te da stvori potpuno drugačija odjeljenja za farbanje vozila, kao i da napravi novu test stazu.

Urus je tek na sredini svoje karijere. Uskoro mu se smješi restilizacija koja bi trebalo da unese malo svježine u njegov portfolio. Eksperti procjenjuju da bi ovaj model do kraja tržišnog života mogao prikupiti više od 25.000 registracija, što je brojka o kojoj se do sada nije moglo ni sanjati u ovom automobilskom segmentu, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije