SSP: Miloš Vučević sarađuje sa navijačkim grupama 1Foto: Arsenije Mandić

Stranka slobode i pravde optužuje gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da „tesno sarađuje sa navijačkim grupama kako bi disciplinovao građane“, u reagovanju povodom nasilja na jučerašnjim protestima u tom gradu.

– Vođa navijača Marko Bosanac Boske udario je u glavu demonstranta i izazvao tuču tokom jučerašnjih protesta u Novom Sadu. Činjenica da je u napadu na građane učestvovao čovek blizak gradonačelniku Milošu Vučeviću, dokazuje da je napad orkestriran od strane vladajuće stranke u cilju izazivanja incidenata i zastrašivanja. Sve to potkrepljuje činjenica da ni u ovom slučaju policija nije reagovala, iako su njeni pripadnici bili prisutni – u civilu, a sve se dešavalo ispred punkta Policijske uprave Novi Sad, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednica gradskog odbora SSP-a Danijela Grujić.

Iz SSP-a podsećaju da je firma Marka Bosanca Montop HRS proteklih godina bila ekskluzivni izvođač radova na nizu državnih građevinskih projekata, te da mu je i Privredna komora Srbije dodelila nagradu Regionalnog poslovnog lidera za prošlu godinu.

– Njegovo prijateljstvo s Vučevićem i bliskost režimu obezbedila mu je unosne poslove, što je očigledno „plata” za sve bivše, ali i buduće obračune sa neistomišljenicima, istaknuto je iz Stranke slobode i pravde.

Ranije danas, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković pozvao je aktuelnog gradonačelnika Novog Sada da podnese ostavku i da se raspišu prevremeni lokalni izbori, istakavši da su jučerašnji protesti dokaz da gradska vlast nema podršku.

– U vremenu koje dolazi taj jaz između onih koji vladaju i realnog raspoloženja građana biće sve veći. Zato su prevremeni lokalni izbori način da se smire tenzije i da Novi Sad dobije skupštinu koja realno odražava raspoloženje njegovih građanki i građana, poručio je Novaković.

Vučević: Protest je nasilje nad normalnim životom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević povodom jučerašnjih protesta reagovao je na društvenim mrežama, gde je naglasio da protesti i blokade predstavljaju „najbrutalnije nasilje nad normalnim životom koje je moglo da proizvede i tragične posledice“, te da Novi Sad nije blokiralo ni „ni 0,3 odsto od ukupnog broja stanovnika Novog Sada“.

– Njihovo je lično pravo da budu barabe i zgubidani, ali nemaju pravo da blokiraju most i pesnicama nasrću na one koji im se suprotstave. Nemaju pravo da ugrožavaju normalan život i funkcionisanje u gradu od oko pola miliona stanovnika. Oni nemaju pravo to da rade! I drago mi je što su maske pale, što su Novosađani mogli da se uvere da ovo nema nikakve veze sa brigom o građanima i ekologijom, da su vedete protesta koji se navodno organizuje zbog Rio Tinta isti oni koji su ga doveli u Srbiju – predstavnici bivše vlasti. Još jednom su pokazali koliki su licemeri, napisao je gradonačelnik Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari