Stanković: Novi smrtni slučajevi u Vranju upozorenje da "četvrti talas" nije prošao 1Vranje Foto: Radmila Marković

Komentarišući podatak da je za tri dana u dve kovid bolnice u Vranju preminulo sedam pacijenata, epidemiolog doktor Slađan Stanković za Danas upozorava „četvrti talas korone još uvek ima jak intezitet“.

– Epidemiološka situacija u Vranju je i dalje nepovoljna i nestabilna iako imamo manji broj novozaraženih na dnevnom nivou. O tome govori i broj premunilih u poslednja tri dana – kaže u razgovoru za portal Danasa Stanković.
Sagovornik Danasa navodi da je „četvrti talas u sedam opština Pčinjskog okruga bio po smrtnim ishodima najači od početka pandemije covid 19 virusa“.
– Imunizacija se mora intezivirati u svim opštinama Pčinjskog okruga – upozorava Stanković, navodeći da od broja do sada ukupno datih vakcina na Vakcinalnom punktu u Vranju gde je imunizovano 112.729 građana treba oduzeti građane Severne Makedonije i Federacije BIH.
On ukazuje na dobar broj imunizovanih građana od sezonskog gripa (1.914) i navodi da „sezonsku vakcinu treba da prime pre svega građani iz rizičnih grupa, mladi i stariji od 65 godina“.
U dve Kovid bolnice ZC u Vranju na lečenju se nalazi 67 pacijenata,a većina se nalazi na kiseoničkoj potpori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari