Capital.ba

Srbija mijenja Zakon o eksproprijaciji

05.12.2021. / 15:30

BEOGRAD – Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da očekuje da će Vlada na narednoj sjednici u četvrtak, 9. decembra, imati izmjene Zakona o eksproprijaciji.

zatvorsku kaznu

FOTO: Pixabay

Mali je rekao da je zakon u skladu sa Ustavom, ali da su u pitanju neki rokovi, koji daju rok za odlučivanje o prodaji imovine, kraći od pet dana.

Danas ćemo napraviti predlog izmena novog zakona kako bismo ga do četvrtka imali na sednici vlade. Krajnji rok za potpisivanje je do 10. decembra, a ući će u parlament na usvajanje do kraja godine“, rekao je Mali za Televiziju “Prva”.

On tvrdi da se izmjene Zakona o eksproprijaciji ne prave zbog projekta “Jadar” i eksploatacije litijuma kod Loznice, zbog čega su širom Srbije juče održani protesti.

Taj zakon nema baš nikakve veze sa `Rio Tintom`. Svaki dokument koji je donet za `Rio Tinto` je daleko godinu dana od nas. To je za neke bio izgovor da kažu da je reč o otimačini i da zato protestuju protiv `Rio Tinta’“, rekao je Mali.

Ministar finansija Srbije je istakao da se odluka neće donositi bez građana koji žive u Jadru i bez završene studije o uticaju na životnu sredinu. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!