Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Generacija od koje se mnogo očekuje: Kadetima Zvezde jesenja kruna

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.12.21. | 14:11

Crveno-beli biseri rođeni 2005. godine dominantno okončali godinu

Pobedom protiv Ade (2:0) kadetska selekcija Crvene zvezde otišla je na zimsku pauzu uz epitet jesenjeg šampiona potvrdivši kvalitet i opravdavši tvrdnje da se radi o jednoj od najtalentovanijih generacija koje stasavaju iza juga Marakane.

Predvođeni od strane Slađana Nikolića sa klupe, biseri rođeni 2005. godine i mlađi prvi deo šammpionsketrke uzavršili su uz 15 pobeda, remi sa Vojvodinom i poraz od Čukaričkog na početku sezone, a učinak tokom prethodnih meseci sumirao je Nikola Jelić, glavni trenera Omadinske škole Crvene zvezde.

Izabrane vesti

"Dobra polusezona za kadete, iako su loše startovali porazom od Čukaričkog. Međutim, dolaskom Slađana Nikolića je sve došlo na svoje mesto i mnoge stvari su se promenile na pozitivno. Kadeti su počeli da liče na tim, na kolektiv, mnogo su bliži jedni drugima i u potpunosti su izbacili neke lične ambicije zarad ekipe. To je rezultiralo time da igraju na visokom nivou i definitivno su pokazali da su svi sa pravom dovedeni u Zvezdu. Smatram da će Crvena zvezda imati veliki benefit od generacije dečaka rođenih 2005. godine koja broji 10 reprezentativaca i jedna je od najtalentovanijih u klubu", rekao je Jelić.

U generaciji pred kojom su veoma visoka očekivanja sa 21 pogotkom izdvojio se Mateja Bubanj, koji je dragocenu pomoć imao u Jovanu Šljiviću prvom asistentu ekipe. Uz pomemnuti dvojac, zapažene uloge imali su i Jovan Mijatović, Mateja Radonjić, kapiten Lazar Đurić, njegov zamenik Aleksej Vukičević...

"Bubanj je posle nekoliko uvodnih kola u kojima je dobro igrao, a nije postizao golove započeo seriju koju je preneo i na reprezentaciju. Što se Šljivića tiče, on je bio možda i najbolji igrač ekipe u ovoj polusezoni, a moram da istaknem i Vukičevića koji je bio strub odbrane i koji napreduje iz dana u dan. Definitivno je najveći dobitak Radonjić koji pokazuje da je vanserijski kvalitet, a raduje nas i povratak Mijatovića koji, ne samo da je nastavio na nivou na kom je bio pre povrede, već igra još bolje. Tu je i golman rođen 2007. godine - Jovan Miladinović, kao i mnogi, mnogi drugi. Uprkos tome što je za kadete završena polusezona, nekolicina njih će biti u protokolu za naredne dve utakmice omladinaca koje će odigrati protiv Brodarca i Voždovca, a postoji velika šansa i da u potpunosti budu prekomandovani u stariju selekciju", zaključio je Jelić.

Tokom jeseni, za crveno-bele kadete su nastupali: Stefan Marinković, Dušan Begović, Jovan Miladinović, Kosta Nedeljković, Mateja Ostojić, Aleksej Vukičević, Luka Nikolić, Daris Karišik, Luka Đokić, Luka Stojsavljević, David Đurić, Uroš Ilić, Luka Lečić, Lazar Đurić, Aleksa Cvetković, Andrej Petrović, Jovan Šljivić, Mateja Radonjić, Mihajlo Katanić, Jovan Mijatović, Stefan Miladinović, Veljko Dimitrijević, Veljko Vukojević, Ognjen Milošević, Mateja Bubanj, Andrej Škobalj i Dalibor Lazić, a stručni štab osim Slađana Nikolića, čine još Filip Ostojić, Nikola i Bojan Petrović.


tagovi

FK Crvena zvezdakadeti Crvene zvezde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara